Over ons

Welkom op het blog van de “Pleyte”, de zeeschouw van Anja en Piek uit 1980 van 9.00 meter lang, 3.50 breed en 80 centimeter diep. Het is een platbodem, maar ook een redelijk goede zeiler. In dit land kunnen we dus zowel zeilen als droogvallen op het wad!

Na jaren bareboat gezeild te hebben in Nederland, Lefkas, Corfu, Kroatië en Turkije, zijn wij sinds 1 april 2012 de trotse eigenaren.

Grappig detail is dat deze boot van hetzelfde jaartal is als de start van onze relatie 🙂

Anja (1961, orthopedagoge) en Piek (1960, hoogleraar Computationale Lexicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam). Samen hebben wij twee geweldige kinderen, zoon Sam (1990, student Geneeskunde Universiteit van Amsterdam) en dochter Niqee (1993, masterstudent Klinische Neuropsychologie Vrije Universiteit Amsterdam) en twee schoonkinderen Franka (1991, studente HBO Pedagogiek InHolland Amsterdam) en Sander (1992, Maritiem Officier BSc HBO Zeevaartschool Willem Barentsz Terschelling, werkzaam bij van Oord Marine BV).

Wij met Sam en zijn vriendin Franka en Niqee met haar vriend Sander

 

Onze poezenfamilie: Luna (moeder) met dochter Luna en zoon Miro

gezin1

10 gedachten over “Over ons”

 1. ziet er hartstikke goed uit, leuke foto’s en nu dus maar genieten, ga vooral met veel plezier pleite ( leuke woordspeling, vond ikzelf )

 2. Leuk om een goed verhaal te lezen over een varende zeeschouw met nieuwe schippers!

  Wij hebben onlangs een opknapper aangeschaft. In ons hoofd weten we hoe ze er uit komt te zien, maar voor het zover is….

  Goede vaart!

 3. Wat leuk! Wij hebben sinds juni 2011 een Westerdijk Zeeschouw uit 1976 met dezelfde afmetingen. Er zit een Sabb diesel in met zo’n 20 pk. Heb eerst de onderkant aangepakt omdat de boot dik 4jaar in een loods heeft gestaan. Ben nu met de mast bezig, zwaarden net gedaan maar je blijft wel bezig hoor! Gr Ezrah en Tatiana

 4. volg jullie avonturen al enkele jaren; ben al een hele tijd bezig met
  onze zeeschouw(festinalente) hopelijk komen we elkaar
  weleens tegen vele groetjes; de familie vanhuyse-verkimpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *