Klussen 2018/2019

Dit jaar geen grote beurt van de motor want vorig jaar amper draai-uren gemaakt (merendeel gezeild). Op 11 november 2018 accu’s mee naar huis genomen om in de winter aan de druppellader te leggen. Ook heeft Piek alvast alle moeilijke plekken op het schip behandeld met antiroest en primer.

Grote windstilte tussen midden november 2018 en eind februari 2019 op Pleyte-gebied:  ten eerste omdat er in de winter weinig geklust kan worden vanwege het weer en ten tweede waren wij de hele maand januari 2019 in Zuid-Afrika aan het rondreizen. De belangrijkste reden was echter dat we in onze privé-sfeer een crisismoment met onze dochter Niqee hebben meegemaakt op haar gezondheidsgebied. Uiteindelijk heeft alles positief uitgepakt maar dat leidde er wel toe dat ons hoofd niet bezig was met klussen die nog aan onze Pleyte gedaan moesten worden. 

Nadat alles met onze dochter in orde was heeft Piek op 23 februari 2019 de treeplanken van de Pleyte behandeld en Anja antifouling gekocht zodat Piek en onze zoon Sam die 24 februari 2019 konden aanbrengen.

Dit was echt de allerlaatste mogelijkheid want 6 april 2019 (vroeger dan normaal) gaan we alweer het water in. Vanwege een operatie bij onze dochter hadden we nl. onze wintersportvakantie in februari met het gezin moeten annuleren en zodra we positief nieuws hadden, hebben we meteen een andere wintersportvakantie geboekt voor eind maart (precies de weken dat we zouden kunnen klussen, maar ja, boeiend). Quality verwerkingstime boven alles. Dit jaar dus geen lakken van mast, giek, potdeksel of het groen en zwart van de buitenkant van het schip. Tsja, het is niet anders: andere prioriteiten.

Op 25 februari 2019 heeft Anja nog de treeplanken zwart gelakt.

26 februari 2019: Anja naar Beerepoot Hilversum voor vervanging van de twee mastbouten. Die schijnen een Engelse maat te hebben dus duim. En 25,4 mm. Vandaar dus gedoe met steeds geen sleutel kunnen vinden om de moeren aan te draaien. Joey van Beerepoot verwees me door naar Bert Sjollema van Hbs fijntechniek / 1e loswal 1 in Hilversum om nieuwe mastbouten te laten maken op maat. Overlegd met hem en hij gaat erover nadenken.

 

18 maart 2019: Anja heeft het gerepareerde grootzeil opgehaald in Volendam.

 

 

19 maart 2019: Anja heeft de 2 nieuwe mastbouten plus een sleutel opgehaald voor € 110.