Uit het water 13 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober 2018 ging de Pleyte weer het water uit. Altijd gezeik, want de mannen van de waterkant luisteren niet naar Anja – een vrouw – die precies weet waar de singels geplaatst moeten worden: namelijk op de markeerpunten die een ieder verplicht is om met verf op zijn schip aan te brengen. Maar goed, rondom het takelen uit het water – best een dingetje – zijn er altijd 4-5 mannen die alles beter denken te weten! Ik blijf net zo lang roepen totdat de singels zitten waar ik vind dat ze moeten zitten.. zucht.

Vorig jaar 2017 was er een probleem omdat ons roer niet goed uitkwam met de kade, dus moest de bok “even” omgedraaid worden (secondenwerk, maar een probleem voor de mannen šŸ™ )  en dit jaar krijgen ze het voor elkaar om de boot verkeerd om op de bok te plaatsen. GRRRRRRRRRR…….. Geen probleem op zich met onze schouw, maar WEL SUPER IRRITANT !!!!

14 oktober 2018 boot weer leeggemaakt en afgedekt.

11 november 2018: accu’s eruit en boot afgedekt en zelf eens een keer antivries in de motor gedaan. Ook heeft Piek nog met Sam de zwaarden eraf gehaald en in het lashok gezet.