Zomermaand augustus Anja & Piek @Pleyte (31 juli-26 augustus 2018)

Dinsdag 31 juli 2018: Weesp – Durgerdam (23 graden)

Na een supergezellige 25e verjaardag van dochterlief Niqee op de 30e, vandaag om 11.15 de spoorbrug in Weesp genomen. Na de sluis van Muiden bij Pampus een hele fikse wind en een regenbui, zelfs zodanig dat we dachten dat we Durgerdam niet zouden halen op ons kleine motortje, maar toch doorgezet en rond half 2 in Durgerdam waar de zon weer tevoorschijn kwam en lekker in kuip zitten lezen en borrelen. Piek wat gezwommen en na het eten ff een ommetje door het altijd leuke stadje. Mooiste plekje van Amsterdam hebben we hier altijd, vrij uitzicht over het water!

Woensdag 1 augustus 2018: Durgerdam – Zaandam (25 graden)

Een nieuwe ervaring: voor de eerste keer de staande mastroute van Amsterdam naar Den Helder en dan door naar Texel: vandaag van Durgerdam via de Schellingerwouderbrug en Oranjesluizen over het Buiten IJ, Afgesloten IJ, Noordzeekanaal en de Voorzaan en afgemeerd in Zaandam. Door de stad gelopen (erg veel nieuwbouw), Grieks uit eten en naar de 3D film Mission Impossible Fallout met Tom Cruise. Leuk!

Donderdag 2 augustus 2018: Zaandam- Alkmaar (25 graden)

Hoogzomers dagje: van Zaandam via de Voorzaan en de Zaan langs Koog aan de Zaan, Zaandijk, Zaanse Schans, Wormerveer, Wormer, Oost-Knollendam, West-Knollendam, Markerbinnen, Stierop naar het Alkmaarder Meer. Via het Noordhollandsch Kanaal naar onze ligplaats voor 4 nachten in hartje Alkmaar (12 bruggen en 1 sluis).

Onder zeiltje borrelen en lezen en rond 6 de stad in. Op een terrasje lekker gin tonic gedronken en bitterballen gegeten. Daarna wat gelopen en een Durum gegeten voor €10 incl. 2 cola. Op de punt uit de zon gezeten en lekker gekletst en geborreld.

Vrijdag 3 augustus 2018: Pleyte in Alkmaar – wij met de trein naar huis (28 graden)

Om 11.00 uur de trein vanuit Alkmaar naar Weesp genomen. Boodschappen gedaan voor de 2 feesten morgen van Niqee bij Gall en Gall, Lidl en AH. Ja, mensen wij zijn gekke ouders en malle pietje tegelijkertijd. Rond 18.00 samen eten met Niqee en Franka (Sam bbq met co-groep, Sander in Dubai).

Zaterdag 4 augustus 2018: Weesp (26 graden)

Twee feestjes van dochter Niqee: 25 jaar ♥️♥️♥️. Met auto naar het Zilverstrand Almere want overal elders blauwalg om met een wat kleiner (want duur qua benzine) groepje te gaan waterskiën met de boot van Benny (broer van onze schoondochter Franka). Lekkere hapjes mee en superleuk! 

In de avond samen in de tuin gegeten en vanaf 21.00 een tuinfeest voor een flink wat groter gezelschap. Ook erg gezellig, om 04.00 in bed.

Zondag 5 augustus 2018: Weesp – trein Alkmaar (25 graden)

Rond half 10 opgestaan en met Dirk en Piek huis en tuin opgeruimd. Even alle waterski-filmpjes met Niqee gekeken en om 13.00 uur haar naar huis gebracht met alle kado’s. Piek ff werken en douchen en om half 3 de trein terug naar de boot in Alkmaar. Meteen door voor boodschappen voor 2 dagen en die avond wat in de kuip gehangen. Beetje moe van heftig nachtje 😂😂.

Maandag 6 augustus 2018: Alkmaar – de Poel (30 graden)

Tweede landelijke hittegolf is een feit: https://nos.nl/l/2244818. Besloten  qua de windvoorspelling niet naar de Wadden te gaan maar terug naar Amsterdam. Van Alkmaar via de Poelsluis naar de Poel. Hele plas voor ons alleen, lekker lezen, muziek en zwemmen. Bleek uiteindelijk dat er rond Alkmaar twee plassen de Poel heten, want de watersportvereniging met wie Anja gebeld had zat niet aan de Poel-steiger waar we aan hadden gelegd, daar zat alleen een restaurant. Maar supertof, die avond gesloten dus wij de enige daar aan die plas. Lekker gezwommen, want superheet!!

Dinsdag 7 augustus 2018: De Poel (33 graden)

Superhete dag. Unieke kajaktocht door de ruim 1000 geleden door mensenhanden gemaakte boerenslootjes van Wormer- en Jisperveld (Natura2000 gebied en een van de belangrijkste broedgebieden van Europa).

Daarna heerlijk in de schaduw op de boot en wat zwemmen en luieren. Niqee om 17.20 hier vanuit haar werk in Purmerend naar toe gekomen. Op het terras van het restaurant aan het water gegeten en gekletst. De nacht was zeer warm met minima tussen 19 en 23°C. Gezellig!!

Ook echter code geel voor vrijwel hele land vanwege onweersbuien
https://nu.nl/binnenland/5403311/code-geel-vrijwel-hele-land-vanwege-onweersbuien.html

Woensdag 8 augustus 2018: De Poel – Marina Amsterdam (23 graden)

Omslag van het weer. Met een fiks windje van 4-5 Bft. weggevaren naar Marina Amsterdam: 10 bruggen en 2 sluizen. Toch komt zonnetje weer door. Bij Zaandam even getankt.

Om 17.00 uur met zoonlief Sam afgesproken in Amsterdam. Weer lekker terrassenweer. Drinks bij de Waag en daarna Mexicaans eten en drankje na in de Aep op de Zeedijk. Om kwart voor 11 wij de pont terug naar NDSM haven. Gezellig!

Donderdag 9 augustus 2018: Marina Amsterdam (22 graden)

Sam en Franka NEGEN jaar samen!! Piek om 0900 uur Skype met Filip. Daarna met pontje naar Amsterdam. Winkelen, Piek 2 t-shirts en een blouse gekocht. Bij de Jaren wijn, ossenworst en taco’s gegeten en krant gelezen, want regenachtig. Rondje langs alle metrostations van de nieuwe Noord-Zuidlijn. Om 16.00 naar The Meg in 4-DX en 3D. Spannend en grappige ervaring! 

Niqee appte dat een bepaalde iepen tafelblad nu was afgeprijsd en alleen ik kon rijden met de aanhanger naar Soest. Dus wij om half 7 de trein naar Weesp en de aanhanger op de haven bij Piet Lodewijkx halen, Niqee ophalen en met code oranje voor zware storm naar Soest. Ingeladen na overleg waar de tafel te leggen al die maanden (moet stabiele temperatuur) dus alleen  onze woonkamer achter de bank! Daan opgepiept die op onze poezen past en de tafel afgeleverd. Om 22.50 wij de trein terug naar CS en gelukkig meteen de pont naar NDSM. Half 12 terug op de Pleyte en nog ff in de kajuit wijntje en wat lezen en muziekje. Tsja mensen, nogmaals: we zijn stapelgekke ouders 🙂

Vrijdag 10 augustus 2018: Marina Amsterdam (20 graden)
 

Uitgeslapen. Regen. Piek werken in de kajuit en ik lezen in de punt. Naar Amsterdam en naar het fotomuseum Foam. Boodschapjes en met de pont terug naar NDSM. Oude vrienden Ellen en Radboud ontvangen voor een borrel op de boot rond 18.00 en om 19.30 samen gegeten bij Loetje aan het IJ in de haven. Zij 22.30 weer de pont naar huis en wij thuis op de boot nog ff een afzakkertje.

Zaterdag 11 augustus 2018: Marina Amsterdam – Naarden (19 graden)
 

Rond half 11 weg uit Amsterdam Marina en na de Oranjesluizen voor de wind met grootzeil gezeild naar Naarden. Rond 15.00 aan de borrel. Zwemvest laten maken dat Sam per ongeluk had opgeblazen tijdens de vader-zoonvakantie (€23,45) en in de kajuit de zeilfilm the Mercy gekeken.

 Zondag 12 augustus 201: Naarden – Spakenburg  (25 graden)

Met een fiks windje weg uit Naarden. Veel vlagen dus Anja vond dat niet zo leuk. In Spakenburg langszij en plannen maken. Lezen en serie kijken.

Maandag 13 augustus 2018: Spakenburg – Naarden (24 graden)

Weer een hete nacht met muggen 😱. Rond 10.00 boodschappen inSpakenburg. Plannen weer veranderd door het weer en de voorspelling en zeilend naar Naarden. Als we voor onze dochter naar huis komen voor haar verjaardag dan ook voor onze zoon!! Dit jaar is “De Vakantie van de Eeuwige Twijfel” van Anja. Serie gekeken en piek ff een powernap want vannacht heel slecht geslapen.

Dinsdag 14 augustus 2018: Naarden – Durgerdam (22 graden)
 
Vanuit Naarden op de motor naar Pampus. Daar besloten tussen Lelystad-Uitdam of Durgerdam, maar qua wind toch door op de motor naar Durgerdam. Vandaag beetje verdrietige en confronterende dag qua niet durven zeilen van Anja bij veel te veel wind.
 
Woensdag 15 augustus 2018: Durgerdam (23 graden)
 

Zoon Sam 28 jaar ♥️♥️♥️. Uitgeslapen. We blijven vandaag een dagje liggen. Scheur in het grootzeil. Beetje rommelen, douchen, lezen en in de kuip buiten zitten op dit mooie plekje. In de avond kwamen Franka en Niqee met de auto hierheen en Sam op de fiets vanuit het AMC (co-schap Psychiatrie) en hebben we samen lekker gegeten op de dijk voor Sam’s verjaardag.

Donderdag 16 augustus 2018: Durgerdam -Muiden  
 

Fikse wind. Omdat onze zoon een feestje voor zijn verjaardag voor vrienden en ons geeft op vrijdag ÉN omdat de weersvoorspelling voor volgende week minder is ÉN omdat we een zolder te verbouwen hebben voor onze dochter die met vriendlief bij ons komt wonen om de dubbele hypotheek voor hun oude en nieuwe huis te omzeilen, hebben we besloten onze 4-weekse vakantie met een week in te korten en naar huis te gaan. Uitgeslapen en op de motor naar Muiden.  Bij de vereniging in een hoekje een plekje onder het Muiderslot. Rond 18.30 eten bij Brasserie Herengracht. Sander weer thuis uit Dubai. En Niqee supervisie EMDR na 2 x afgerond!

Vrijdag 17 augustus 2018: Muiden – Weesp (21 graden)

Rond half 10 weg door de sluis (die een heel speciale constructie had gebouwd om water uit het IJmeer terug te pompen richting de Vecht vanwege de verzilting door de hete zomer) en de spoorbrug van 10.45. Om half 12 lopend naar huis. Sander rond 12.30 uur ff hier koffie en fietsband plakken. Daan en Annemieke kwamen ook nog in onze tuin borrelen. Samen uit eten met Annemieke, Piek en Sander en Niqee bij ’t Heertje want Sam deze keer geen tijd voor zijn feestje vanavond.

In de avond een leuke 28e verjaardag van onze zoon bij hem thuis met zijn vrienden gevierd. Dankbaar dat wij daar steeds deel van uit mogen maken bij onze beide kinderen!

Zaterdag 18 augustus – Zondag 26 augustus: Weesp

Omdat Niqee en Sander tijdelijk bij ons komen wonen vanwege het vermijden van een dubbele hypotheek (want nieuw huis gekocht terwijl ze al een koopwoning hebben en dan gaat de bouwrente tellen), wilde Piek – voordat de hectiek van het academisch jaar weer begint –  thuis de zolderverdieping verhuisklaar maken. Slim, en tussendoor leuke dingen gedaan als uit eten, filmfestival in de Balie en eens lekker een weekje thuis aan lummelen, iets wat je nooit doet maar wat wel lekker is.

HET WAS WEER EEN MOOIE ZOMER

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *