Krabben-krabben-krabben en snel in de primer!

Anja heeft inmiddels voor flink wat geld de meeste benodigdheden (op de lak en antifouling na) in huis gehaald, dus het klussen kan beginnen.

Zondag 15 oktober 2017 eerst om 9 uur even met vriend Hans de zwaarden van het schip gehaald en ingepakt in het lashok gezet (want zoonlief Sam heeft een hernia).

Omdat deze zondag de heetste dag ooit met zomerse temperaturen zou worden, heeft Piek meteen gebruik gemaakt van het mooie weer om het wit/groen en zwart van het bovenwaterschip te krabben en een eerste keer in de primer te zetten. Dat krabben is heel zwaar werk en aan het einde van de dag was Piek helemaal kapot en voelde zijn handen niet meer.

Maar het is gelukt: het deel van het wit dat gekrabt is, staat 2 x in de primer en het groene gekrabte deel 1 keer.

Anja is maandag 16 oktober meteen even alle witte en groene delen van de zijkant schip van een tweede laag primer gaan voorzien.

Dinsdag 17 oktober: ook nog een mooie dag met goede temperaturen, dus Piek heeft wat vergaderingen in de middag verzet zodat hij het onderwaterschip kon gaan krabben en twee keer in de onderwaterschip-primer kon zetten. Zelfs nog gelukt om de kajuitsdelen een derde keer te primeren.

Hierna valt de herfst in, alhoewel we nog hopen op één mooi weekend om het groen en zwart te lakken van het bovenwaterschip. Dan hoeven we alleen nog al het houtwerk te lakken en de antifouling erop te doen in het voorjaar. We zien helaas wel dat de klus eraan zit te komen om alle antifouling onder het schip weg te halen, kaal te krabben en nieuwe lagen op te gaan bouwen. Kent iemand een mannetje/vrouwtje die dat een van de volgende jaren wil doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *