Pleyte Anja & Piek 7 – 27 augustus 2017

Maandag 7 augustus 2017: WEESP-MAKKUM

Zon. Na de traditie van de jaarlijkse vader-zoon vakantie, hebben de heren onze Pleyte laten liggen in Makkum, zodat zowel zij als ik met Piek niet de ruk over het IJsselmeer naar Weesp hoeven te varen. Dus na terugkomst van Piek van een congres in Canada-Vancouver gisteren, vandaag met een jetlag op vakantie. Nou ja vakantie, normaal zou dit het jaarlijkse hoogtepunt zijn van 4 weken zomervakantie, maar nu voelt het vreemder aan omdat we natuurlijk dit jaar al 2 prachtige reizen van een maand door India en Canada hebben gemaakt. Klinkt blasé en zo is het niet bedoeld, want voor die sabbatical van Piek heeft hij immers zelf heel hard voor gewerkt, maar het voelt gewoon gek als het je derde maand weg is.

Na 1,5 uur met trein en 1,5 uur met bus rond half 3 aangekomen in Marina Makkum. Boodschappen gedaan en lekker gekookt en in de zon gezeten. Weer heerlijk aan boord te zijn. Piek door jetlag om 9 uur al naar bed.

Dinsdag 8 augustus 2017: MAKKUM-OUDESCHILD TEXEL

Zon. Rond 10 uur weg uit Makkum om de ebstroom te hebben. Voortaan iets eerder weg in hoogseizoen want wel ff moeten wachten bij de Lorentszsluizen. Half 1 op de ebstroom met zeilen open naar de haven in Oudeschild op Texel, voor Anja de eerste keer met de Pleyte (Piek en Sam al eerder geweest). Te weinig wind en uiteindelijk op de motor (en stukje met alleen de fok) met 7,4 knopen naar Texel. Bij aankomst haven vol, maar altijd plek, dus als derde in een rij aangelegd. Kortsluiting veroorzaakt door onze stroomkabel (al tijden een ergernis van Piek), dus Anja meteen een nieuwe degelijke kabel gekocht (30 meter voor €50) en haringen en avondeten. Met schoondochter Franka geappt want zij is nu bij haar moeder op Texel, afgesproken voor diner donderdag met haar vader Paul die er dan is. Piek en ik samen waren voor het laatst met de kids op Texel in oktober 2004! Piek scriptie lezen en Anja salade maken en samen koken.

Woensdag 9 augustus 2017: OUDESCHILD TEXEL

Zon. Sam en Franka vandaag 8 jaar samen. Fietsen gehuurd en via Den Hoorn naar Paal 9 gefietst. Lekker buiten terras wijntje, biertje en bitterballen. Via de Koog weer naar huis gefietst. De boot verlegd naar een box omdat de mensen naast ons morgen wegwillen en grrrrr..

Volgens de buren hebben wij met de punt van ons zwaard een kras gevaren op hun zijkant bij het binnenvaren. En dat terwijl ze maar 2 fenders hadden hangen, dus beetje weinig qua bescherming. Zwaar geïrriteerd, maar gegevens uitgewisseld en kwestie van verzekering. Veel foto’s gemaakt. Anja weer salade en Piek koken en ineens Piek is zijn leesbril kwijt. Waarschijnlijk vanaf zijn trui in water gevallen toen hij de buurboot naar zich toetrok om het krasje nader te inspecteren. We hebben echter geen plons gehoord. Wat een k..dag. Piek nog een werk-Skype om 20.00 uur en maar vroeg naar bed. Zucht.

Donderdag 10 augustus 2017: OUDESCHILD TEXEL

Ochtend regenachtig, middag zon. Flink uitgeslapen. Besloten qua harde winden nog te blijven tot zondag en dus voor 2 dagen fietsen gehuurd en restaurant gereserveerd voor eten met Franka en haar vader Paul. Naar Den Burg gefietst en prachtige leren handtas gekregen van Piek. Rond 15.30 terug op de boot en in de zon gezeten. Piek stekker aan de nieuwe kabel gemaakt en om 18.00 naar restaurant de Compagnie voor ons diner. Erg gezellig!!! Bij terugkomst Anja hoofd keihard gestoten aan luik en duizelig en met paracetamol naar bed.

Vrijdag 11 augustus 2017: OUDESCHILD TEXEL

Zon. Weer uitgeslapen. Fijne haven hier met fijne douches. Even een uurtje gefietst naar de Waal en Oosterend. Boodschappen. Nieuwe vlag voor achter het schip gekocht en wat kleine vlaggetjes voor aan het vlaggentouw. Piek werkskype Amerika. Lekker gelezen en in bed samen serie gekeken.

Zaterdag 12 augustus 2017: OUDESCHILD TEXEL

Eerste grauwe, regenachtige dag met wind. Vandaar hier blijven liggen tot morgen. Weer uitgeslapen en kookmenu uitgekozen. Middag brak de zon weer door en het dorpje ingewandeld en boodschappen gedaan. Vismarkt in de haven. Restaurant AH-actie gereserveerd voor morgen in Harlingen. In kajuit met muziekje lezen, Piek wat werken en appen met de kids.

Zondag 13 augustus 2017: OUDESCHILD TEXEL-HARLINGEN

Om half 7 op vanwege de vloedstroom. Drie uur gezeild en om half 1 in de zuiderhaven van Makkum. Hele middag in de zon gezeten en om 5 uur stadje in en wat gewandeld. Gin-tonic en zeer luxe gangendiner bij ’t Havenmantsje.

Maandag 14 augustus 2017: HARLINGEN-TERSCHELLING

Zon. Om 12 uur vertrokken met de ebstroom naar Terschelling. Gezeild en later op de motor. Om 18.00 uur vier dik in de haven, wel gezellig. Wijntje, kaasje en dorp in. Spareribs bij Brandaris Brasserie en nog ff kletsen met de buurboten.

Dinsdag 15 augustus 2017: TERSCHELLING

Work

Vandaag is onze zoon Sam 27 jaar geworden en zijn mooiste kado was het zelf doen van een tonsillectomie in het Slotervaartziekenhuis als co-assistent KNO, appte hij. Hahaha. Wij zijn vanwege regenachtig weer en wind dagje blijven liggen als vierde in een rij van vijf. Best gezellig. Piek onderzoeksvoorstel lezen en ik nieuwe vlaggen ophangen en lekker lezen. Boodschappen en op terras in West plannen gemaakt voor de komende dagen met bier, wijn, bitterballen en nacho’s. Daarna Piek 1,5 uur skype met Filip in Amerika.

Woensdag 16 augustus 2017: TERSCHELLING-MAKKUM

Zon. Vertrokken om 8.30. Eerste stuk zeilen. Niet lang, wind tegen, dus op de motor verder.

Om 15.00 bij de sluis van Kornwerderzand. Pas om 18.00 erin. Gigadruk met mega veel voorkruipers. Dus Anja ruzie en pogingen tot heropvoeding. Wat bestaat er toch een asociaal volk, bah! Om 18.30 in de binennhaven en buiten patat gegeten. Rond half 10 bed gaan liggen en ik snel in slaap van de ergernis in de sluis, hahaha.

Donderdag 17 augustus 2017: MAKKUM

Regen en wind. Dagje haven. Uitslapen tot 9.30. Anja douchen en nagels.


Piek werken. Hangen in de kajuit, ook gezellig en vakantie. Boodschappen en rond 15 uur monteur laten komen voor de reparatie van de kapotte startonderbreker van onze Bukh motor.

Piek lamp gemaakt en met een grote regenbui lekker koken en serie kijken. 

Vrijdag 18 augustus 2017: MAKKUM

Wind en regen. Uitslapen tot half 10 en piek werken tot half 2. Sander weer thuis uit Costa Rica, Niqee hem opgehaald Schiphol. Sam laatste dag co KNO Slotervaart en eindbeoordeling. De arts vond hem bovengemiddeld presteren, heel fijn in de omgang, precies snappen wat er nodig is om een arts te zijn, goed met patiënten en dat Sam later een hele goede arts zal worden. Eindbeoordeling een 9!!!!!!

Lezen in de kajuit en naar het dorp gewandeld toen de zon weer doorbrak. Visje, drankje op een terras en ff naar racefietsen gekeken ter oriëntatie voor Piek.

Een paar dingen in de watersportwinkel gekocht (teakreiniger, lampenolie, vlaggetje, teak bordje windkracht). Tijdens het eten serie gekeken en erna de finale Designated Survivor (aanrader).

Zaterdag 19 augustus 2017: MAKKUM

Veel wind. Sam en Franka naar New York. Geslapen tot half 10 (ik wakker van 5-7). Piek douchen en weer dagje werken. Ik lezen en serie iPad kijken.

Zondag 20 augustus 2017: MAKKUM

Veel wind en boodschappen gedaan. Niqee en Sander op de lunch rond 13.00 uur. 
Gezellig in de kuip gezeten en zij rond half 5 weer weg. Wij serie Occupied gekeken (nóg een aanrader). 

Maandag 21 augustus 2017: MAKKUM-WORKUM

Zon. Binnendoor via Makkum sluis op de motor naar Workum. In de zon gezeten en het dorpje in. Daar hapje gegeten op een terras. Thuis ff in de kuip en daarna serie in de kajuit.

Dinsdag 22 augustus 2017: WORKUM-LEMMER

Zon, weinig wind en tegen. Op de motor door Heeg, Woudsend, Sloten naar Lemmer. Terrasje en bitterballen. Koken, serie en vroeg naar bed. Sam en Franka rooftop terras.

Woensdag 23 augustus 2017: LEMMER- SCHOKKERSTRAND

Zon en wind 3-4. Tot voorbij Urk gezeild en rest op de motor. Gekookt en serie gekeken.

Donderdag 24 augustus 2017: SCHOKKERSTRAND-HARDERWIJK

Bewolkt/zonnig. Eerste stuk weinig wind en gezeild. Vanaf brug Elburg meer wind maar tegen. Rond 6 uur haven de Knar, waar we ooit de Pleyte hebben gekocht van Joop Slaa (voormalig huisarts van de huidige havenmeester). Gekookt en begonnen aan een nieuwe serie Trapped.

Vrijdag 25 augustus 2017: HARDERWIJK-SPAKENBURG

Zon. Geen wind. Motor. In kajuit geborreld en het dorp in. Gin tonic op terras. Tapas gegeten op terras, supervies….. 

Zaterdag 26 augustus 2017: SPAKENBURG-MUIDEN

Zon. Geen wind. 12 mijl op de motor naar Muiden. Dek gepoetst met teak, heel erg mooi opgeknapt (alleen kon Piek erna weer opnieuw beginnen met poetsen van het dek en de gangboorden). Ff gezwommen. In zon in de kuip en het dorp in. Bij brasserie Muidergracht heerlijk gegeten.

Zondag 27 augustus 2017: MUIDEN-WEESP

Zon. Uitgeslapen. Opgeruimd en rond 11 uur door de sluis en Spieringbrug (was eerst dubbel rood vanwege ongeluk met slagboom, gelukkig deden ze de brug voor ons open tijdens de reparatie van de nieuwe slagboom). 

 

Spoorbrug van 13.00 uur.

Thuis beneden alles meteen opgeruimd en schoongemaakt. Piek op zolder spinnen en ik boodschappen. In tuin gezeten. Sam ff autosleutels gebracht, zodat we hem kort na zijn New York-reis zagen. Spareribs thuisbezorgd en serie Trapped kijken.

Het waren weer een paar mooie weken op onze Pleyte…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *