Pleyte Anja Piek 9-19 en vakantie thuis tot 25 augustus 2016

Dinsdag 9 augustus 2016: Dokkum

De dag van het einde van een geweldige 10-daagse vader-zoonvakantie.

Na 4 leuke dagen in Gent van Niqee en Anja, vandaag met Franka en Niqee de jaarlijkse wissel van bemanning.

De mannen zijn geëindigd in Dokkum. Bij aankomst en het uitladen van de meegenomen boodschappen, blijkt dat Piek een vreselijk opgezwollen gezicht heeft. Duidelijk een allergische reactie op iets. Anja meteen actie en diezelfde middag nog terecht bij huisartsenpraktijk img_7508Dokkum en naar huis met een antihistaminekuur, hormoonzalf en verkoelende zalf. Eerst nog lekker met z’n 5-en geluncht en Sam en Franka met auto naar huis en Niqee en Anja door op de Pleyte. In de avond met z’n 3-en shoarma gaan eten in Dokkum en in de kajuit onze serie Suits gekeken..

 Woensdag 10 augustus 2016: Dokkum – Leeuwarden

img_7517 img_7523Met regen weg uit Dokkum en met een zonnetje en laagste stukje zeilend naar Leeuwarden. Altijd leuke haven zo langs de kades van de img_7534Prinsentuin. Borrelen in de kuip en uit eten bij een Afghaans img_6854restaurant. Heerlijk. Nu Niqee en Anja nog een serie’tje in de punt, img_7514want Piek niet helemaal lekker door de allergische reactie.

Donderdag 11 augustus 2016: Leeuwarden

img_7556Hele dag regen, dus na ontbijt en kletsen, naar de bios. Meteen maar 2 films: Suïcide Squad 3D en Jason Bourne. Daarna een lekkere Turkse Dürüm en serietje in de kajuit, want nog steeds regen.

Vrijdag 12 augustus 2016: Leeuwarden – Grou

Rond half 11 kwam Sam Niqee met de auto ophalen omdat ze weer naar huis moest. Piek en ik door naar Grou. Flink wat kunnen zeilen, droog en af en toe een zonnetje. Daar boodschappen en img_7853weer eens gekookt. Lekker lezen. Rond 6 belde Niqee met het goede nieuws dat haar Masterthesis over “Het effect van Memantine in combinatie met Clozapine op Therapieresistentie” voor haar opleiding Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met een 9 !!! beoordeeld is door naar begeleider en de 2 lezer. Aangezien dit haar laatste punt was, kunnen we met trots zeggen dat onze dochter CUM LAUDE gaat afstuderen als Master of Science. Trots zijn we dus. Onze zoon Sam heeft ook groen licht gekregen voor de start van zijn master Geneeskunde aan het AMC/UvA, dus hier zitten twee dankbare ouders!!!

Zaterdag 13 augustus 2016: Grou – Stavoren (24 mijl)

img_7860 img_7879 img_7883Vandaag flinke tocht op de motor – want tegenwind – naar Stavoren, zodat we zondag naar Makkum kunnen varen. Daar stappen dan maandagochtend om 09.00 uur onze jarige Sam (26 jaar die dag), dochter Niqee en schoondochter Franka op. We gaan die dag droogvallen, want Niqee en Franka hebben dat nog nooit gedaan. Onderweg in Heeg even getankt en na een uur of 6 motoren met flink wat wind (5 Bft.) in binnenhaven van Stavoren. Boodschappen gedaan voor maandag en slingers gekocht voor Sam! Patatje gegeten en regenachtig, dus gezellig in de kajuit.

Zondag 14 augustus 2016: Stavoren – Makkum (13 mijl)

img_7888

Anja heeft haar boekverslag voor haar leesclub eindelijk afgemaakt en gemaild, lekker gekookt en kado’s besteld voor de diploma’s van de kids.

Maandag 15 augustus 2016: Makkum – wad – Makkum

13901402_10154231451589473_1266793536843458536_nOnze zoon wordt vandaag 26 jaar!!! En hij komt met zus Niqee en vriendin Franka om 9 uur naar de boot om dat te vieren en te kunnen uitvaren om een dagje droog te gaan vallen op en te wadlopen. Lunch op het wad en diner in restaurant in Makkum. ’s Avonds iedereen weer naar huis. Wat een bijzondere dag zo samen!

Dinsdag 16 augustus 2016: Makkum – Stavoren

img_6861

Boodschappen voor 2 dagen gehaald en rond half 12 weg. Lekker gekookt in Stavoren en verder met onze serie.

Woensdag 17 augustus 2016: Stavoren – Broekerhaven (bij Enkhuizen)

img_7996 img_7994Schoonzoon Sander weer thuis uit Jordanië. Sam en Franka vertrokken naar La Palma. Wij ons plan veranderd en  besloten qua slecht weer en harde winden op zaterdag, zondag en maandag,  richting huis te gaan. Wel besloten die laatste dagen thuis dan ook op een leuke manier in te vullen! Maar in weer stilliggen in een haven hebben we geen zin. Dus zeilend naar Broekerhaven en lekker in het zonnetje in de kuip.

Donderdag 18 augustus 2016: Broekerhaven – Uitdam

Zeilend met een lekker zonnetje naar de nieuwe haven in Uitdam. Patat gehaald, boekje in de kuip en lekker series gekeken.

Vrijdag 19 augustus 2016: Uitdam – Weesp

Rond 14.00 uur weer thuis na alle bruggen. Gezellig met Niqee gekletst en gegeten.

19 – 25 augustus 2016: thuis op vakantie

Thuis iedere dag leuke dingen gedaan, zoals de voortuin (hihi), naar het Rijksmuseum, naar de Parade in Amsterdam en van 23-24 augustus nog 2 dagen met de boot naar de Spiegelplas. Hoogzomer, dus lekker chillen en zwemmen. Sander en Niqee kwamen ook nog langs met de boot van zijn vader en hun vrienden Niels, Pleun, Len, Bibi, Sean en Daan, dus dat was erg gezellig!

26 augustus 2016: Dochterlief gaat verhuizen

Onze vakantie was sowieso al ingekort omdat onze dochter Niqee samen met haar vriend Sander een huis heeft gekocht en wij zouden helpen. Vandaag dus de overdracht en sleutels en aan de bak!

OP NAAR EEN LEGE NEST SYNDROOM :(:(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *