Weekje weg 3 -12 juni 2016

Vrijdag 3 juni 2016: Weesp

Na een geweldig concert van Adèle met Niqee in de Ziggo Dome, was ons huis bevolkt met tig vrienden van Sam en Niqee die een pre-party incl. slapen bij ons thuis hadden gepland voor het Open Air festival. Stuk rustiger voor Piek en mij om na een borrel en ff bijkletsen naar de Pleyte te gaan en daar te slapen, zodat we zaterdag meteen konden vertrekken. Heerlijke warme zomernacht, dus nog wijntje in de kuip.

Zaterdag 4 juni 2016: Weesp-Durgerdam

DurgerdamZOMER. Wat een bof. Om 11.30 door de bruggen en met een rustig windje (Bft 2-3) naar Durgerdam gezeild. Zooo warm dat Zwemmen in het IJmeerwe zelfs het zonnezeiltje over de kuip hebben gespannen (en gezwommen). Lezen, borrelen, eten Ons eigen Open Air Festival(mezzalune met courgette en zalm), kletsen. Vakantie dus.

Zondag 5 juni 2016: Durgerdam-Spakenburg

Weer volle zon en wat meer wind (Bft 4-3), dus helemaal naar Spakenburg gezeild. Even dorpje ingelopen, maar op zondag Spakenburgalles dicht daar hè. Hmmmm. Wederom lezen, borrelen, kletsend en eten (aardappeltjes met biefstuk) en begonnen aan nieuwe serie (Billions met de hoofdrolspeler van Homeland).

 

Maandag 6 juni 2016: Spakenburg-Naarden

Uit eten Naarden HavenZomer again. Gezeild (Bft 2-3) naar Naarden. Allebei de gasflesssen die leeg (!?) waren, gewisseld. Intussen gebeld door de Hypotheker dat de 2e controle door de geldverstrekker voor de hypotheek van Sander en Niqee ook goedgekeurd is en dat dus de bankgarantie voor de koop van hun huis gesteld kan worden. ONZE DOCHTER HEEFT MET HAAR VRIEND EEN HUIS GEKOCHT EN GAAT UIT HUIS PER 1 SEPTEMBER #legenest #sniksnik #gelukkigwelWeesp.

Uit eten bij het nieuwe restaurant Porter-House in Naarden-haven. Daarna weer een serie’tje in de kajuit.

Dinsdag 7 juni 2016: Naarden-Durgerdam

Sunshine. Met lekkere wind (Bft 4) naar Durgerdam, omdat we morgenmiddag in Muiden moeten zijn (donderdag zeilt de zus van Piek met haar man een middagje mee op de Pleyte). Tijdens het reizen onze eerste reis van onze sabbatical besproken: een rondreis van een maand door India. In Durgerdam weer de zonnetent opgezet. En wat is het trouwens lekker rustig op het water en in de havens deze week: buiten het seizoen heerlijk!! Piek aan het werk en Anja aan het blog. Nog even de eerste versie van de Masterthesis van dochterlief nagekeken en lekker aan de wijn en eten (kip tandoori met feta-tomatensalade).

Woensdag 8 juni 2016: Durgerdam-Muiden

Weer met een heerlijk zonnetje naar Muiden op de motor, want Hekje verbogen in de vooruitmorgen vaart een zus van Piek, Han met haar man Jo, een middagje mee. Hekwerk verbogen met aanvaren, maar dat is de dag erna samen met de havenmeester weer kosteloos gerepareerd. Verder onze India-reis besproken en heerlijk wat gerommeld in de kuip.

Donderdag 9 juni 2016: Muiden-IJburg-Muiden

Han en JoRond 11.30 familie aan boord en met zon en een heerlijk windje gezeild naar IJburg, waar een andere zus van Piek, Anne met haar vriend Maarten, een waterkavel en een vrachtschip, de Furie, hebben gekocht. Langszij en gekeken naar alle verbouwplannen ! Daarna weer terug naar Muiden en na het afscheid van een prachtige dag, definitief onze reis naar India in februari 2017 geboekt.

Vrijdag 10 juni 2016: Muiden-thuishaven Weesp

Door de bruggen en na wat oponthoud bij de A1-brug (mocht eerst niet onze kids...draaien van verkeer-en waterstaat vanwege een ongeluk op de A1), toch rond half 2 weer in Weesp. Lekker even naar huis, douchen en kletsen kids en daarna terug naar de haven voor onze 3-jaarlijkse havenmeester-beurt. Gezellig met kids en schoonkids op de boot gegeten.

Zaterdag 11 juni 2016: havenmeester Weesp

Radboud en EllenWederom een dag havenmeester, maar gelukkig in de middag bezoek van vrienden Ellen en Radboud.

 

 

Zondag 12 juni 2016: havenmeester Weesp

Ron en Esther

 

Wederom een dag havenmeester, maar gelukkig in de middag bezoek van vrienden Esther en Ron.

 

 

IMG_5665Het was weer een fantastische week, wat boffen wij tot nu toe steeds met het weer en de wind (én het gezelschap)……

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *