Weekje weg 1-7 mei 2016

Zondag 1 mei 2016: Weesp – Durgerdam

IMG_4609Om 12.30 uur de spoorbrug samen met Piek en jawel: NIQEE! Die 2 nachtjes meevaart. Lekker windje 4 Bft. max 5 en een zonnetje. In Durgerdam borrelen in de kuip en Niqee Piek bijpraten over alle verhalen van Niqee over hun koopwoning en de vakantie IMG_4620op Curacao. Daarna lekker uit eten met z’n drietjes in Durgerdam. In de avond weer een Harry Potterfilm (van de hele cyclus die we met z’n drietjes aan het kijken zijn). Gezellig met z’n allen slapen in de punt.

Maandag 2 mei 2016: Durgerdam – Volendam

IMG_4646Na een heerlijk ontbijt met een flinke zon en een lekker windje 4 Bft max 5 naar Volendam. Daar heeft Piek nog even alle foto’s van de vakantie van Curacao van Niqee en Sander gezien en toen was het tijd voor Niqee om de bus en trein terug naar Weesp te nemen: verder thuis aan haar Masterthesis. Wij in de kuip liggen lezen en borrelen. En daarna een heerlijke pasta-zalm verorberd van Anja en in de kajuit de film Steve Jobs gekeken: interessant (nooit geweten dat het zo’n asshole-vader was).

Dinsdag 3 mei 2016: Volendam – Muiderzand

IMG_4656Fikse zijwind bij het uitvaren uit de box. Piek dacht na het achteruit varen uit de box de bocht naar voren niet te kunnen IMG_4658maken en zette de Pleyte weer opnieuw in de achteruit: het moment waarop we van het midden van de vaargeul weer terugwaaiden naar de kant van de boxen. Toen wilde Anja met de pikhaak – as usual – afduwen tegen een meerpaal. EN JAWEL: de pikhaak gleed van de meerpaal af en U raadt het al: Anja plonst zo met kleren en al het water in. Piek zette meteen de motor stand-by om naar voren te lopen om te kijken of het goed met Anja ging. Maar Anja was al – jawel: met de pikhaak in haar hand – terug aan het zwemmen naar het schip. Dus Piek weer bezig met afhouden want inmiddels lagen we langszij twee schepen tegen hun meerpalen. Blijkbaar was dit spektakel anderen ook niet ontgaan, dus 2 mannen sprongen op dat moment via de schepen aan boord om het roer recht te houden zodat Anja met al die kilo’s water in haar kleding aan boord kon klimmen. Daarna alles onder controle en heftig lachend zijn we de haven uitgevaren…….

Verder lekker 4-5 Bft gezeild, eerst voor de wind tot het Paard van Marken en daarna halve wind tot Muiderzand (zonder zwaard, want dat reageerde heel vreemd omdat het wegsloeg tijdens halve wind, wat niet kan, dus binnengehaald om in de haven te checken).

IMG_4713In de haven Anja even gaan kijken bij Kniest of er bootschoenen in de sale waren, want die van haar waren nog steeds doorweekt. En jawel, geslaagd! Verder even een timmerman van de haven laten komen kijken naar het luik van de ingang dat begint te verslijten. Offerte opgevraagd, maar ook onze eigen Pimmerman gemaild of hij even wil komen kijken. Advies was wel om te kijken om het zomerseizoen hiermee door te trekken met een zeiltje erover bij regen (het lekt nog niet) en dan in de winter te laten vervangen. SLIM…

Weer met een lekker zonnetje buiten gegeten en gelezen en Piek wat gewerkt. In de avond weer een filmpje: dit keer Woman in Gold: een aanrader.

Woensdag 4 mei 2016: Muiderzand – Muiden

IMG_4675Omdat er geen wind voorspeld was, lekker op de motor naar de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging in Muiden. Naast Beatrix 🙂 met uitzicht op IMG_4681het Muiderslot, wat reparaties gedaan. Piek alle gasslangen (buiten van de gasbun en binnen van de keuken) vervangen: nu weer veilig tot IMG_4712vervanging in 2020. Ook het tafeltje van de kajuit gerepareerd en Anja heeft een losse naad van het grootzeil genaaid totdat de naald brak door de druk van de vingerhoed. Borrelen in de kuip en om 19.30 uur uit eten van een eerder gekochte Groupon 5-gangen proeverij in de Brasserie van Muiden.IMG_4714

Donderdag 5 mei 2016: Muiden – Volendam

IMG_4734Opstappers: dit keer zoonlief Sam met IMG_4788schoondochter Franka kwamen met de scooter naar de Koninklijke in Muiden. Lekker 4 Bft voor de wind naar Volendam IMG_4756alwaar aan de borrel in de zon. Anja tussendoor nog het klotentouw gerepareerd en ’s avonds uit gegeten bij Smit Bokkum.IMG_4772

Vrijdag 6 mei 2016: Volendam – Weesp

IMG_4801 Na een heerliijk ontbijt in de zon op halve wind 4-5 Bft naar Muiden, alwaar Sam en Franka weer IMG_4809afgezet bij de haven. Wij tot 19.30 uur voor de A1-brug liggen wachten in IMG_4805het zonnetje en als avondeten snel een patatje gehaald. En natuurlijk sluiten de lokale bruggen van Weesp niet aan op de openingstijden van de Spoorbrug. Die draait nl om 20.00 uur en Weesp sluit om 20.00 uur. ZUCHT. Dus nog een lekker avondje in de kom met prachtig uitzicht op mooi Weesp.

IMG_4826

Zaterdag 7 mei 2016: naar de thuishaven

Om 09.00 uur door de brug en lekker weer naar huis om een fijn weekend in de tuin door te brengen met kids, ook voor moederdag (superverwend).

Het was een heerlijk weekje met zomerse temperaturen en perfecte winden: wat wil een mens nog meer ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *