Krabben, krabben, krabben

Lekker ingepakt

Zo, na 4 maandjes rust op de winterhaven, is er nu – na de final review van het EC project NewsReader – weer tijd om de boot vaarklaar te gaan maken (we gaan 17 april 2016 alweer het water in ūüôā ). KrabbenVanwege de koude nog niet het dekzeil eraf, dus Piek is dit weekend begonnen met het wegkrabben van de roestplekken.

  • de accu’s liggen al de hele winter aan de oplader.
  • Owatrol¬†verdunner zit in de keg-ruimte van het onderwaterschip tegen roest.
  • E√©n naambordje van de Pleyte is al van het schip geschroefd en wacht op het andere om kaal bekrabden gelakt te worden.
  • Anja heeft alvast wat spullen¬†gekocht om de roest mee te behandelen zodra Piek klaar is met krabben onder het zeil.

Advies van de botenspecialist: dubbelop bewerken tegen roest heeft geen zin (“het is toch vechten tegen de bierkaai”). Het gaat er niet om hoe meer hoe beter, dus het stappenplan is als volgt:

gekrabd

  1. roest weg krabben
  2. schoonmaken met thinner
  3. Grondverf/primer plus Owatrol voortaan gebruiken als additief bij alle lakken om een verf roestwerend te maken (mengsel maken van 25 % RUSTOL-OWATROL met 75 % verf). De Owatrol trekt via de verf in de roest en de roest neemt het op, dus meer anti-roest heeft geen zin, vol is vol.
  4. aflakken.

de man van staal :)

Werkzaamheden qua tijd dit weekend: Piek krabben zaterdag en zondag beiden 2 uur, dus 4 uur totaal.

De komende weken staan alle werkzaamheden die gedaan moeten worden (zie vorige post van 18 oktober 2015) gepland in de agenda. En dan is het niet een kwestie van hele lange dagen, maar doordat we het werk verdelen gaat het merendeels steeds om een paar uurtjes per geplande dag, dus het valt best mee, ondanks dat een platbodem van staal en hout een bewerkelijk schip is.

WIE GAAT ER WEER MEE GENIETEN MET ONS IN HET SEIZOEN 2016 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *