Zomervakantie 1-30 augustus 2015

Vrijdag 31 juli 2015: Weesp-Muiden

IMG_5054

Voor de reis van de mannen (1-10 augustus) hebben Anja en Piek deze vrijdag even de boot van Weesp naar Muiden gevaren zodat ze zaterdag 1 juli meteen zo ver mogelijk naar het noorden 11825985_10153390591134473_6961156857907355946_nkunnen zeilen. In de avond nog een tuinfeest van onze liefste dochter Niqee’s voor haar 22e verjaardag met een man of 40 gevierd en zaterdag 1 augustus om 09.00 uur hebben Franka en Anja de mannen naar Muiden gebracht (na 3 uurtjes slaap voor Sam).

Zaterdag 1 augustus – maandag 10 augustus 2015

droogVader-zoon-vakantie! Weinig wind deze tijd, maar dat is ruimschoots gecompenseerd door het vele droogvallen op de Wadden via Terschelling, Ameland en Schiermonniloog.

Maandag 10 augustus 2015: Lauwersoog

IMG_5309Franka en Anja om 08.30 uur in de auto om de wissel van de wacht te laten plaatsvinden. Alle verhalen van de mannen aangehoord en na een broodje en emotioneel afscheid door Piek, zijn Sam en Franka terug naar IMG_5312Weesp gereden en is de vakantie van Anja met Piek begonnen. Besloten om op dinsdag voor Schiermonnikoog te gaan droogvallen! Lekker in de kuip zitten bijkletsen in een heerlijk zonnetje en samen als start van de vakantie gaan uiteten bij het Booze Wijf.

Dinsdag 11 augustus 2015: Lauwersoog – droogvallen.

IMG_5355Om 08.30 uur vertrokken zodat we 2 uur na vloed konden gaan ankeren om droog te vallen. Na de Roggebotsluis voor anker halverwege voor Schiermonnikoog om 09.30 uur. Om 13.00 uur raakten we de bodem en zijn we gaan wadlopen. Om 14.30 uur was het eb en lagen we helemaal droog. Voor Anja de allereerste keer in de 4 jaar dat we de Pleyte hebben. Piek en Sam hebben zowel vorig als dit jaar al dit IMG_5375spektakel meegemaakt. Wat een FANTASTISCHE ervaring! De ruimte, het weidse zicht, de stilte, het geluid van de vogels die voedsel zoeken op de waddenbodem. Werkelijk geweldig. Daarna begon de vloed weer op te komen en 17.30 uur waren we weer los van de bodem en zijn we op ons gemak terug naar Lauwersoog gevaren. Lekker pasta met zalm gemaakt en in de kuip zitten lezen en kletsen.IMG_5403

Woensdag 12 augustus 2015: Lauwersoog – Zoutkamp

IMG_5447Smsje van Sam en Franka in de nacht dat ze geboard waren voor hun vakantie van 15 dagen naar Antalya in Turkije (aangescherpt reisadvies vanwege aanslagen Isis 🙁 ). Niqee weer van start met haar onderzoekstage naar schizofrenie en wij rustig douchen, ontbijten en Anja de boodschappen voor het avondeten gehaald. Net voor vertrek kwamen Hennie en Teresi gedag zeggen die hier ook toevallig lagen: even koffie gedronken. Daarna om 11.30 uur via het vaarwater naar Oostmahorn (Lauwersmeer) en de Zoutkamperril helemaal gezeild met 3-4 Bft. naar de Reitdiepbrug van Zoutkamp. Aan de buitenkant van de oude binnenhaven aangelegd rond 15.00 uur bij een trappetje naar de kade. Even snel een wijntje en een biertje en toen door het dorpje gelopen naar de Palingrokerij. IMG_5482Daar gebakken garnalen en een haring gegeten en natuurlijk 2 palingen gekocht voor de lekkerte en een makreel voor in de salade. In de kuip na het oppeuzelen van de paling, Anja aan haar Pleyte-blog en Piek aan zijn paper voor de GWA conference. Lekker gebakken aardappeltjes met salade en schnitzel en weer relaxen in de kuip.

Donderdag 13 augustus 2015: Zoutkamp – Groningen

IMG_5519Op weg door alle bruggen richting Groningen. Alles op de motor vanwege tegenwind. 8 bruggen en 1 sluis verder aangelegd in Jachthaven Reitdiep (op 20 minuutjes fietsen van Groningen centrum) Flink wat kleren gescoord voor Piek in de outlet op de haven. Lekker zonnetje in de kuip aan de pasta met ricotta, basilicum, zongedroogde tomaatjes en rucola met een geitenkaassalade.

Vrijdag 14 augustus 2015: Groningen

IMG_5593Dagje Groningen met huurfietsen. Eerst naar het Groningen Museum met een expositie van Dong Song. Daarna een lekkere Durum en weer wat kleren gescoord voor Piek (jaja). In de middag heerlijk op een terras zitten borrelen en voor de onweersbui met regen weer naar de boot (lekker patat gehaald). Toch nog avondje in de kuip en toen we in ons bedje lagen, sliepen we heerlijk in bij een regenbui. Geappt met dochter Anouk van mijn zus Lia die in het ziekenhuis lag om haar 4e bevalling op te wekken. Middernacht ook nog onze zoon geappt die in Turkije 25 jaar werd!

Zaterdag 15 augustus 2015

11899905_10153428059834473_5358169541621672449_nOnze liefste zoon Sam 25 jaar!!!!! En dochter Anouk van mijn zus Lia smste om te zeggen dat de inleiding om 07.00 uur gestart was en op deze geboortedag van mijn zoon, werd zijn nichtje Alexa geboren rond een uur of 10. Speciaal omdat ik me een soort reserve-oma voel over haar andere kinderen Nina, Nout en Junia. Voelde me ook zeer vereerd dat ze me vanuit het kraambed zelf belde om te vertellen dat ze geboren was. Nu weer eentje erbij dus om te knuffelen!!

Flink veel boodschappen gedaan bij de Jumbo op de IMG_5639haven. Getankt en om 13.00 uur weer door alle bruggen richting Jachthaven Waterwolf in buurtschap (benaming voor 4 huizen hier, nog kleiner dan een gehucht) Lammersburen bij het oudste – nog in werking zijnde – gemaal van Nederland uit 1912. Piek nog wel een fikse regenbui over zich heen IMG_5641gehad, maar daarna heeft hij even een half uurtje kunnen zeilen. Van het gemaal verstouwt trouwens een van de 4 buizen 1000 kuub water per minuut (vanuit Groningen richting Lauwersoog waar het met eb naar de Waddenzee gespuit wordt).

Anja gebeld met Niqee die druk aan haar masterthesis zit en daarna verder met het Pleyte-blog en Piek aan zijn paper voor de GWA conferece. Lekker een maaltijd uit het boordkookboek “Koken rond het IJselmeer”: tortilla’s met zalm en met garnalen en rode peper, avocado, ijsbergsalade, sojasaus en gember. Feestmaal ter ere van onze jarige zoon.

Zondag 16 augustus 2015: Lammersburen – Zoutkamp

Net voor de regen in de binnenhaven van Zoutkamp en meteen regenzeiltje over de kuip gespannen. Anja boodschapjes en lekker zitten lezen en Piek weer verder met paper GWA. Hele dag en avond verder regen. Biefstukje, aardappels en rode kool en in de avond verder met seizoen 2 van Arvingerne (geweldig!)

Maandag 17 augustus 2015: Zoutkamp – Lunegat

IMG_5796

Boodschappen gedaan voor een 3-gangen diner. Ondanks weer een fikse regenvoorspelling toch uitgevaren. Net weer voor de regen binnen in de jachthaven. Piek een nieuwe zomersong gemaakt (moet van Len, onze producer 🙂 ) en lekker zitten klooien met opnemen. Anja een heerlijke venkelsalade met gebakken en gerookte zalm gemaakt en dat was zoveel dat we de hoofdgang voor morgen bewaard hebben en hebben afgesloten met vers fruit en yoghurt.

Dinsdag 18 augustus 2015: Lunegat – Dokkum

IMG_5824Weer wind tegen en op de motor naar Dokkum. Onder de molen aangelegd en rondgewandeld door Dokkum. Droog en in de kuip buitengezeten en na het eten (nasi met sate en komkommersalade) het seizoen van Arvingerne uitgekeken. Gebeld met alle kids (de een thuis bij de poezen en de ander in Turkije).

Woensdag 19 augustus 2015: Dokkum – Leeuwarden

Anja 3 t-shirts gescoord voor euro 9,- (en een voor Niqee) en inkopen voor het avondeten. Weer IMG_5868kortebroeken-weer en met wind tegen, helaas niet door de vaart kunnen zeilen naar Leeuwarden. In de Prinsentuin (net voor 16.00 uur de bruggen gehaald, die tot 18.00 uur dicht zijn in Leeuwarden) op een mooi plekje aangelegd. Heerlijk in de zon aan de borrel. Wc’s zijn erg ver daar, op tijd vertrekken daarvoor 🙁 .

Donderdag 20 augustus 2015: Leeuwarden – Makkum

IMG_5897Vroeg op en om half 10 door de bruggen – via de marifoon: superhandig – richting Franeker. Zeilen! Op een gegeven moment besloten door te varen naar Harlingen en omdat de ebstroom gunstig was, ook maar meteen door de Lorentzsluizen naar Makkum! 22 mijl…. Lekker spareribs gaan eten in het centrum.

IMG_5914

Vrijdag 21 augustus 2015: Makkum – Enkhuizen

IMG_5968Omdat er een fikse wind voorspeld is voor de zondag, wilde Anja perse naar Enkhuizen. Helaas wind tegen, dus op gegeven moment op de motor 19 mijl in een heerlijk zonnetje naar de Compagniehaven. Net voor 18.00 uur nog aardappeltjes met tartaar en een salade kunnen scoren in het havenwinkeltje.

 

Zaterdag 22 augustus 2015: Enkhuizen – Hoorn

IMG_6184Na de sluis heerlijk gezeild tot de Grashaven in Hoorn. Tanken, een nieuwe pikhaak, een landvast, een nieuw touwtje voor het roer en een nieuw touw voor de kluiver gekocht. Ook nog een mooi teak bakje voor in de badkamer: geinstalleerd door Anja! Eieren met spek als avondeten en een filmpje op de laptop van Piek.

Zondag 23 augustus 2015: Sail 2015 Amsterdam

IMG_6025Omdat er teveel wind is om uit te varen (Bft 5-7/8), zijn we met de trein van 10.20 uur naar Amsterdam gegaan (30 minuten) om de laatste dag van Sail 2015 mee te maken. Heel leuk om langs alle tall ships te lopen. Tussen de 1000-en mensen komen we eerst Hans van Margo tegen en daarna Ellen en Radboud. Even met hun een wijntje gedronken op de Lizboa. Daarna weer verder en om 16.30 uur op de punt bij het Bimhuis naar een paar schepen van de Sail-off gekeken die uitvoeren. Het schip van Columbia had een spectaculair afscheid met alle matrozen in gekleurde t-shirts staand op de ra’s van de mast. Om 17.39 uur weer de trein naar Hoorn en een lekkere Durum meegenomen naar de boot en afgesloten met een lekker toetje van yoghurt met aardbeien. De avond weer een filmpje (Freezer).

Maandag 24 augustus 2015: voor Hoorn zeilenIMG_6077

Uitgevaren en lekker een paar uurtjes gezeild op het Markermeer. Weer terug de Grashaven van Hoorn in, want voor dinsdag weer een windvoorspelling van Bft 5-7. Zucht. In de kuip Anja met een wijntje aan haar Pleyte-blog en Piek met een biertje aan zijn college voor zijn nieuwe masteropleiding die as maandag begint.

Dinsdag 25 augustus 2015: Hoorn

IMG_6108Teveel wind om uit te varen en wat reparatiewerkzaamheden. Anja nieuwe lijn gesplitst voor roer en voor kluiverboom. Niqee moet haar schizofrene patienten testen in Hoorn (ochtend) en Enkhuizen (middag), dus komt even in de pauze lunchen op de Pleyte. Leuk!

 

 

 

Woensdag 26 augustus 2015: Hoorn

IMG_6186

 

Vandaag teveel regen, dus op bezoek bij VOF-schip de Halve Maen. In de middag Anja de thesis van Sander nagekeken IMG_6102en Piek aan het werk. Fiks onweer en regen.

 

 

Donderdag 27 augustus 2015: Hoorn

IMG_6234Weer veel regen en wind. Naar het West-Fries museum en op een terrasje gezeten onder een parasol. Sam een zeer belangrijke geneeskunde-toets gehaald, dus aan de champagne tijdens het diner in het restaurant.

 

Vrijdag 28 augustus 2015: Hoorn en Enkhuizen

IMG_6251Sam en Franka rond de lunch naar de Pleyte. Weer champagne. En verder mooie cadeaus uit Turkije voor ons! Met de auto naar Enkhuizen, verzamelen rond 16.00 uur op zeilschip de Raket van Hennie voor de start om 19.30 uur van de Delta Lloyd 24-uurs zeilrace. Na het diner met z’n allen in de Mastenbar op de haven, de mannen uitgezwaaid en IMG_6267Franka en Anja terug naar de Pleyte in Hoorn. Tot 02.00 uur in de kuip zitten kletsen en samen in de punt geslapen. Gezellig

Zaterdag 29 augustus 2015: Hoorn en Medemblik

IMG_6299Uitslapen en winkelen met Franka. Rond 17.00 uur naar Medemblik voor de aankomst van de mannen rond 19.30 IMG_6311uur. Lekker terrasje en sfeer proeven. Samen met de crew gegeten in het havenrestaurant en weer terug naar IMG_6331 de Pleyte. Sam en Franka door naar Weesp voor het Sluis-en Bruggenfeest. De Raket van het type Pion, is 5e geworden, maar heeft wél de meeste mijl gevaren !

Zondag 30 augustus 2015: Hoorn – thuishaven Weesp

IMG_6341Laatste dagje en helemaal gezeild van Hoorn naar Muiden. ’s Avonds lekker uit eten met Sander en Niqee in Loodijk als afsluiting van een heerlijke 4 weken plus 2 dagen voor Piek en 3 IMG_6358weken voor Anja……

 

 

 

HET WAS EEN HEEEEERLIJKE VAKANTIE……..

« 1 van 6 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *