5 daagjes weg (1-5 mei 2015)

IMG_1763Vrijdag 1 mei 2015 om 18.30 uur door de spoorbrug en om 19.30 door de A1-brug. Na de sluis geen zin meer om door te varen en voor de eerste keer aangelegd bij de jachthaven Stichting Muiden. Superleuk plekje en aardige nieuwe havenmeester. Na aanleggen Muiden in en uiteindelijk een hapje gegeten in Stadscafé Gieling.

 

Zaterdag 2 mei 2015 (Muiden – Volendam)

IMG_1771Met een heerlijk zonnetje, maar helaas tegenwind, op de motor naar Volendam.

Aan het werkLekker vroeg in de haven en terwijl Anja boodschappen doet en de administratie met het havenkantoor, moet Piek helaas weer aan het werk voor de Nationale Wetenschapsagenda :(. Daarna lekker borrelen, kokkerellen, lezen en kletsen!

De windvoorspelling voor komende dagen is niet zo goed, dus nieuw plan gemaakt.

Zondag 3 mei 2015 (Volendam – Uitdam)

Helaas is de wind weer gedraaid en flink qua Beaufort toegenomen in de voorspelling, dus na een rifje in het grootzeil en de fok, op de terugweg naar het zuiden: wéér wind tegen tot het Paard van Marken. Daarna de zeilen open en nog een uurtje gezeild tot Jachthaven Uitdam. Net op tijd voor de regen en lekker in de kuip en kajuit geluierd en gekletst.IMG_1800

Maandag 4 mei 2015 (Uitdam – Weesp)

IMG_1817Portemonnee Anja kwijt! Hele boot binnestebuiten gekeerd: niet te vinden, niet te snappen. Balen, alles maar geblokkeerd en opnieuw aangevraagd en na lekker ontbijt richting Muiden. Omdat de voorspellingen voor morgen 6-9 Bft zijn, maar zo snel mogelijk richting huis. Voor het eerste weekend van het seizoen vond Anja de wind te hard om te zeilen en voor Piek helaas tot Muiden op de motor stampen.

Nieuwe schip Paul en Winnie
Nieuwe schip Paul en Winnie

Slim bedacht om maar meteen de sluis te nemen en te wachten – met een heerlijk zonnetje –  in Muiden op de IMG_1823opening van de A1-brug om 19.30 en daarna de spoorbrug in Weesp van 20.00 uur. Tijdens het wachten nog Paul en Winnie langs zien varen met hun nieuwe schip, waarna ze even langs kwamen op de Pleyte om dag te zeggen.

IMG_1830Uiteindelijk om 20.15 door de spoorbrug en heerlijk aangelegd bij de Groene Punt in Weesp zelf omdat IMG_1834we onze thuishaven niet meer konden bereiken omdat de lokale bruggen van Weesp niet aansluiten op de spoorbrug. Gezellig in de kuip met het kacheltje.

Dinsdag 5 mei 2015 (Groene Punt Weesp – thuishaven Zeemeermin)

Met Bft 5 rond 9.30 uur de box in….. Onstuimig begin van het zeilseizoen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *