4 daagjes weg (22-25 mei 2015)

Vrijdag 22 mei 2015

MuiderslotEn weer een lang (Pinkster-)weekend. Vrijdagavond door de bruggen van Weesp en de sluis van Muiden en voor de eerste keer aangelegd bij de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Muiden. Prachtig uitzicht op het Muiderslot.

Zaterdag 23 mei 2015

Vanwege de windrichtingen de Randmeren op, stevig windje Bft 4 (tot soms vlagerig 5). Anja moet in begin van het seizoen altijd beetje inkomen, maar met de zeilen (iets te ruim naar zoon Sam met FrankaPiek’s smaak), kwam ze er al snel in. Op een gegeven moment omgekeerd en aangelegd bij Marina Muiderzand, zodat we nog wat inkopen konden doen bij de watersportwinkel Kniest. Heerlijk zonnetje in de kuip en lekker wat gekletst met de buren. In de avond kwamen zoonlief Sam met Franka een borreltje halen. SUPERGEZELLIG!

Zondag 24 mei 2015

Haven DurgerdamZomer, maar geen wind, dus op de motor naar de haven van WSV Durgerdam. Daar aan het klussen.

Alle lijnen van de mastkloten (1) moeten vervangen worden en dan komt  de knopenmeester Anja in werking. Leuk werkje dat splitsen en knopen, Onze dekschrobbermaar tijdrovend. Daarna de taak aan Piek om het dek en de gangboorden eens goed te boenen. Heerlijk zonnetje, prachtig uitzicht op het wat verder gelegen Amsterdam, goed toeven met een boekje en een wijntje.

Splitsen

afwerken met gewaxed takelgaren

de mastkloten

 

 

Maandag 25 mei 2015

Uitzicht op het IJ van Amsterdam

Na een lekker ei-met-spek-ontbijtje weer richting Muiden om daar de A1-brug van 13.30 uur te halen. Piek heeft het gevoel alsof hij twee weken is weggeweest :).

_____________________________________________________________________________

(1)  Bij gaffelgetuigde zeilschepen (zoals onze Pleyte) is het grootzeil onder aan een giek bevestigd en boven aan een gaffel. Deze gaffel wordt tegen de mast gehouden door een rakband. Dit is een bindsel om de mast, voorzien van grote houten kralen, de kloten, zodat de gaffel toch op en neer kan bewegen bij het hijsen en strijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *