Midweek 23-27 juni 2014 en bezoekje Esther en Ron

De kapiteinMaandag 23 juni 2014 vroeg weg met een heerlijk zonnetje. Spoorburg veel te laat open en op het nippertje de A1-brug gehaald en een de kapiteinschreeuwende sluiswachter in Muiden (maar dan ben je bij Anja aan het verkeerde adres, want die schreeuwt gewoon terug :).

Onze beautyWK in de jachthaven

 

Met een klein windje naar Jachthaven Uitdam, alwaar heerlijk in het zonnetje met weidse blik op het Markermeer. Klaar voor de WK-match Nederland-Chili (2-0 gewonnen).

 

 

Zon, water, rust, zeilDinsdag 24 juni 2014 met weer een zalig zonnetje zeilend naar Marina Volendam, waar morgen Esther en Ron opstappen om een dagje mee te Bij ons geen slecht weerzeilen. In de haven lekker relaxen en de dans WK met een eiontsprongen qua slecht weer :). kostenTwee nieuwe lijnen gekocht voor de zwaarden en een nieuwe Waddenkaart voor Sam en Piek;  simpel gekookt (broodje gebakken ei met salade) en op de Ipad naar WK gekeken.

Ron en Esther

Es aan de bakWoensdag 25 juni 2014: opstappers Ron en Esther ! GEZELLIG….. Gaan meteen aan de Ron aan de bakbak en zijn SUPER-matrozen :). Koffie en met een lekker windje Bft 3, begin 4 uitgevaren.

Vandaag wordt de Batavia, samen met het Russische fregat Le Shtandart, de Statenjacht Utrecht en de L’Etoille de Roy versleept naar het Markermeer voor de filmopnamen van Michiel de Ruyter.

Esther aan het roer

Tussen het zeilen door even aangelegd in de buitenhaven van Ron aan het roerEdam en lekker geluncht. Esther heeft toen een speciale band gekregen met alle mussen van de omgeving… Te lief voor woorden.

 

Smit Bokkum

 

Na de lunch richting Volendam Marina en daar aan de borrel. Uit eten bij visrestaurant Smit-Bokkum, alwaar een persoonlijke uitleg door de eigenaar/palingroker…. Na het diner Es en Ron weer terug naar Weesp en wij onze kooi in.

Durgerdam

Onderhoud

 

Donderdag 26 juni 2014 bijna geen wind en op de motor naar de haven van Zeilvereniging ’t IJ in Durgerdam/Amsterdam-Noord. Piek de roestplekjes op het dek gekrabd en behandeld met primer. Uit eten bij restaurant de Oude Taveerne en daarna de fietsen geleend van de haven en een rondje Durgerdam-Nieuwendam (onze vroegere studentenflat de Zilverberg)-Ransdorp-Durgerdam gefietst. Daarna lekker in de kuip genoten van het uitzicht over Amsterdam.

Ransdorp

 

Statenjacht Utrecht

 

 

Vrijdag 27 juni 2014 lekker uitgeslapen en na het eerste regenbuitje van de afgelopen week rustig teruggevaren naar Weesp (en daar kwamen we warempel het statenjacht Utrecht tegen).

 

The Commodores
The Commodores

 

’s Avonds gezellig gegeten met Sam, Franka en naar het

Kool and the Gang
Kool and the Gang

concert van The Commodores en Kool and the Gang in de Heineken Music Hall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *