Weekend Markermeer 22-24 mei 2014

aquaduct MuidenEerste keer richting IJsselmeer, maar omdat Piek steeds op de feestdagen moet werken of in het buitenland zit, dit keer op donderdagochtend weg. Over de Vecht richting Muiden waar de hele grote verbouwingsoperatie rond de nieuwe Spieringbrug en het  aquaduct van de A1 gaande is.

Met een stevig windje op naar Volendam, heerlijk zonnetje, dus genieten geblazen.

beetje verbrandIn Marina Volendam heerlijk in het zonnetje gezeten tot we bij visrestaurant Smit-Bokkum IJsselmeer stoofaal ‘rechtop in ’t pannetje’ met rode koolstamp en ‘Stoofaalbutter & eek’ saus zijn gaan eten. GODDELIJK !!!!!, je moet de stukjes met je vingers eten en het graatje met je tong eruit halen.

wollige lucht
wollig luchtje

Vrijdag 23 mei met een lekker windje naar Marina Muiderzand. Heerlijk zonnetje weer in de kuip en een zomerse tomaat-mozzarella-pasta gemaakt.

Authentiek jacht met moderne navigatie-apparatuur en een werkende marifoon
Authentiek jacht met moderne navigatie-apparatuur en een werkende marifoon 🙂

Zaterdag 24 mei wat inkopen bij Kniest gedaan: een 4e kuipstoel, navigatieverlichting (heklicht, stuurboordlicht en bakboordlicht) en bedrading voor het toplicht gehaald (voor de as waddentocht van Piek en Sam). Ook een waterdichte hoes voor de Ipad gekocht, zodat we die aan een haakje in de kuip kunnen hangen. Gisteren hadden we hem improvisatorisch vastgebonden met klittenband en het was superhandig om de waterkaart en route te zien.

De CTL-marifoon doet het, de ATIS– en MMSI-code zijn goed ingesteld en we zijn volgens de meldpost luid en duidelijk te horen…. Maar men zegt dat onze marifoon de ATIS-code niet meezendt !! Snappen het niet en de dag erna dit probleem met Kniest doorgenomen nieuwe fokkehuiken alles staat goed, thuis even de marifoon eruit halen en volgende week even door Kniest laten uitlezen om te kijken wat er aan de hand is. Ook de nieuwe huik voor de fok gepast: ziet er gelikt uit en mooi passend bij de huik van het grootzeil.

onze poezen

 

 

Van het thuisfront bericht dat Sam en Niqee samen thuis hun tentamens zitten te leren en onze poezen: ja die missen ons ook 🙂 :).

Zaterdagmiddag weer door de sluis en alle bruggen en rond 14.30 weer in de thuishaven alwaar Piek een video-interview op de boot en hij zich verder klaar moet gaan maken voor zijn vertrek naar een congres in IJsland voor een week 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *