Marifoonregistratie

Jaja, we worden steeds professioneler. Piek heeft in februari 2007 al zijn Vaarbewijs II (VB2) gehaald, waarbij we op alle binnenwateren en zeehavens mogen varen, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard. Om op de Noordzee te varen, heb je geen vaarbewijs nodig (apart hé). In Nederland geldt een Klein Vaarbewijsplicht voor pleziervaartuigen vanaf 15 meter, en/of motorboten kleiner dan 15 meter die sneller kunnen varen dan 20 km per uur, dus in feite is het voor ons niet verplicht. Maar ik vind dat iedereen dit moet hebben qua alle verkeersregels op het water!! Verder heeft Piek in mei 2007 ook nog zijn Basiscertificaat Marifoon gehaald voor onze zeilvakanties in Turkije, Kroatië en Griekenland.

marifoonSinds een maand hebben we (met dank aan de vakgroep CLTL van Piek en dank aan Henny voor de inbouw) een marifoon op onze Pleyte, dus dan is het ook slim (want niet verplicht) om deze te registeren bij het Agentschap Telecom. Bij calamiteiten is een goede registratie van levensbelang. In het maritieme frequentiegebruikersregister van Agentschap Telecom staan precies de gebruikersgegevens van maritiem mobiele frequentiegebruikers en van gebruikers van de amateurfrequentiebanden. Scheepvaartautoriteiten zoals de Nederlandse Kustwacht en Rijkswaterstaat maken gebruik van die vastgelegde gegevens. Zo kunnen hulpdiensten snel en doeltreffend optreden.

marifoonregistratie

Pff…. opluchting want ons mobieltje werkt niet overal op het IJsselmeer of de Wadden, dus nu zijn we bereikbaar in geval van nood en kunnen we zelf ook een eventueel noodsignaal uitzenden (wat ik niet hoop 🙁 ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *