Het water in 13 april 2014

[quicktime]http://pleyte.info/wp-content/uploads/2014/04/pleyte-in-water-2014.mov[/quicktime]

Jaaaaaaaaaaaaa, het is weer zover! Onze Pleyte gaat weer het water in. Altijd een spannend moment voor Anja, het slaat nergens op, maar ze is altijd wat bangig dat de Pleyte uit de takelbanden schiet en op de grond klapt. Totale onzin, want het zijn professionals die takelen, maar goed…. Dit keer was het nog spannender, want tijdens het aanpassen en lakken van de bok, dacht degene die dat deed een scheurtje te zien aan de onderkant van de kiel aan de voorkant. Dat heeft hij toen van binnenuit gelast. Gisteren echter deelde hij terloops even mee dat we tegen de takelmensen moesten zeggen dat ze de takelbanden even strak moesten laten hangen bij het te water gaan. Dan even in het vooronder te kijken of er water naar binnen drupte en zo ja, dan moesten we weer terug op onze bok getakeld worden en terug naar de winterstalling en dan zou hij het daar ter plekke van Weespbuitenaf lassen. Prima oplossing, maar ja, nóg ’n spannend momentje. En natuurlijk niet: iedereen zei dat Cas Attema een goede lasser was en geen water in ons vooronder: dus het moment om de motor te starten en naar de zomerhaven te varen….

Weesp

 

 

Piek had het liefst zin om meteen door te varen naar de Spiegelplas, hij kan – na dit hectische Spinoza-jaar – niet wachten om erop uit te gaan……. maar nee, eerst moet de Pleyte nog opgetuigd en ingericht worden: komend Paasweekend!

terug in de zomerhaven 2014

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *