Bijna klaar…

antifouling door Piek en Sam

Jaja, we lopen op schema. Afgelopen week heeft Anja iedere ochtend even bankjes kuipsnel in een half uurtje de bankjes van de kuip in de lak gezet. Volgens Bertus moeten deze minstens 7 lagen lak hebben 🙂 . Gisteren hebben Piek en Sam samen de anti-fouling op het onderwaterschip aangebracht (zodat ze daarna samen naar de middagvoorstelling van “The Hobbit: The Desolation of Smaug” konden gaan).

bok op maatEn met grote dank aan medelid Casper Attema is onze bok helemaal aangepast aan de eisen en normen van onze watersportvereniging “de Zeemeermin“. 🙂 . Tijdens het omhoog krikken van de boot voor het lassen van de bok, dacht hij aan de vóórkant onder de kiel een klein scheurtje te zien en hij is bok op maatzaterdag gekomen om even vanuit binnen in het schip te kijken wat er aan de hand is.

Gelukkig kon hij er van binnenuit bij om het te lassen en hij heeft dat ook meteen gedaan. Het geld dubbel en dwars waard. HEEL FIJN !!

Verder zijn de landvasten weer bevestigd; de fenders opgehangen en de mast vastgezet voor het takelen.

 

motorcheck en antivries eruitVandaag, zondag 6 april ’14 de grote motorcheck: na 6 maanden stilstand sloeg de motor in Ă©Ă©n keer zonder te haperen aan ! De wierpomp gevuld met stromend water zodat de antivries uit de motor gespoeld wordt.

Het enige dat nu Ă©cht nog moet gebeuren, is de bankjes nog een paar keer lakken (as maandag tot en met donderdagochtend) en de takelpunten markeren op het onderwaterschip met witte lak. Dan kan Anja donderdag en vrijdag de boot gaan poetsen (makkelijker op de kant dan in het water). Zaterdagochtend 12 april ’14 legt Piek de bankjes in de boot, bevestigt het roer en ruimt alles rondom onze winterstallingsplaats op. Zaterdagmiddag neemt Sam heel lief de bokkenploeg-dienst van Piek over (de eerste boten gaan dan het water in) en zondagochtend 13 april ’14 worden we om 06.45 uur in de winterhaven verwacht en dan gaat die ochtend onze Pleyte weer te water……IMAGE_4138

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *