Anja aan de bak

hout van de kajuit gelaktJaja, na het schuur- en krabwerk van Piek was dan eindelijk de beurt aan Anja. Collega’s op de haven vroegen toen ze haar zagen of ze eindelijk uit haar winterslaap herrezen was :). Máár, áls Anja begint, dan gaat ze ook als een beest zoals Piek dat noemt. In een paar dagen zijn de mast, de giek, de potdeksel, het roer, de treeplanken en al het hout in bankjes en motorluik  in de lakde kuip al 2 x in de lak gezet. Verder zijn de stalen banken in de kuip en het motorluik wit gelakt. Pim, onze scheepstimmerman heeft vandaag de mal nav de schade aan de potdeksel geplaatst en de mastbout die Sam en reparatie potdekselPiek verbogen hadden tijdens hun wilde weekje zeilen is door een staalbedrijf weer rechtgebogen.

 

Ook heeft Pim wat lichte schade aan de zwaarden weggekrabt en in de epoxy gezet en liggen thuis de accu’s kapot potdekselaan de druppellader. De door Piek kaal geschuurde teakhouten bankjes van de kuip worden komend weekend door Anja gelakt. Volgend weekend wordt de marifoon plus antenne ingebouwd met hulp van een collega van Piek. En heeft Piek het motorruim met anti-roest behandeld en in de primer gezet. Dus, goed bezig geweest……..

mast en giek in de lak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *