Eerste reparatie november 2013

kapot potdekselNa de aanvaring met de stenen kademuur van Urk (doordat de achteruit het niet meer deed vanwege een landvast in de schroef), moest er een reparatie aan de potdeksel uitgevoerd potdeksel beschadigd en ontzetworden. Dat is teakhout en bestaat uit delen,  scheepstimmerman Pimdus onze scheepstimmerman Pim ingehuurd. Blijkt dat ook het groene rechterrand ook verbogenrechterdeel van het stalen bovenschip licht verbogen is, waardoor de kluiverboom niet meer goed in de ring past. Pim gaat die rechtbuigen!

behandelen door PiekZaterdag 9 november is Piek de rand gaan krabben en behandelen met antiroest en zondag 10 november 2013 die delen in de primer gezet. Intussen ook al een paar roestplekjes op het onderwaterschip behandeld met antiroest en primer (je hebt wel wat primer op het teakdek geknoeid, Piek !!!: (:( )

Dinsdag 3 december 2013 kwam Pim het nieuw passende teak-stuk ter plekke op maat maken en proberen de stalen rand terug te buigen. Dat ging niet helemaal goed, de bout waarin de kluiverboomhouder moet vallen, brak zelfs af. Daar gaat Pim nu een nieuw gat voor boren, dus dat komt goed. De rand is nu zodanig teruggebogen dat alles weer gaat passen, maar ja, het is toch ietwat ontzet, dus het wordt niet meer als vanouds… Maar dat hoeft ook niet, met ons scheepje wordt geleefd en ze is net zo oud als onze relatie (uit 1980), dus ja, dat is niet meer gloednieuw 🙂

ff een stukje teak van Pim

 

 

Binnenkort komt Pim weer langs om het op maat gemaakte stuk potdeksel te plaatsen en het even in de 1-componentenlak te zetten.