Winterklaar…

piek spinozabeeld

Tsja, na de rush van de Spinoza-prijsuitreiking aan Piek en een geslaagd feest op vrijdag 27 september, stond een rustig weekend op de planning. Één rustmoment was het feit dat een goede vriend als kado de klusbeurt van Piek op Hans aan 't klussen voor Piekzaterdag 28 september om 09.00 uur op de winterhaven had overgenomen als kado.

appelmoes

 

Maar goed, Piek champaign toch maar zelf van de oogst van onze eigen appelboom appelmoes gemaakt op zaterdag en even in de zon uitgerust met een eerder gekregen fles champagne.

Zondag 29 september stond echter het leeghalen van de Pleyte op het programma. Zondag 13 oktober gaat ze nl. weer het water uit en op de bok naar de winterstalling. Omdat het zo handige Anjazonnig was, besloten we eerst de mast te gaan strijken het aftuigenen alles af te tuigen. Voor dit 2e jaar ging alles een stuk sneller en handiger. Ondertussen heeft Anja de hele inventaris in dozen gepakt, dus eind van de middag was de Pleyte klaar om getakeld te worden en verscheept te worden naar de winterhaven…

Klaar

 

 

Als afsluiting een hapje met Niqee gegeten in de Schalkse. Productief dagje 🙂

no time to cook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *