Laatste weekendje Pleyte 20-23 september 2013: met CLTL

Muiden, nét na de A1

Vrijdag 20 september 2013 rond een uur of 18.00 uur naar de boot met het idee haar de brug in Weesp door te varen om dan de ochtend daarna naar Muiden te varen…. Op het laatste nippertje haalden we echter nog de spoorburg (nadat Anja even de brugwachter had gebeld met de vraag of hij al open was geweest). Ook doorgevaren naar de A1-brug, maar meteen daarna in het minihaventje van de gemeente Muiden aangelegd omdat we anders in het donker -zonder verlichting- in Muiderzand zouden aankomen. Hier toch veel tijd mee gewonnen en lekker een biefstukje met pasta en salade gegeten.

Zaterdag 21 september 2013: Muiden-Hoorn

Vroeg op en rond 9-en na ontbijtje op naar Hoorn, waar Anja de dag erna had afgesproken met alle medewerkers van Piek (behalve Rubén in Spanje en Marten op huwelijksreis): een CLTL-zeildagje met ’n extra feestje vanwege de Spinoza-prijs van Piek. Een van hen: Hennie was vrijdagmiddag al met zijn zeilboot “de Raket”, een Pion, van zijn thuishaven Enkhuizen naar Hoorn gezeild. Piek wist van niets, dus om hem daar te krijgen had Anja gezegd dat Sam een dagje mee zou komen zeilen op zondag. Piek zei nog dat het jammer was dat het zeildagje met zijn mensen niet gelukt was te plannen dit jaar: pokerface Anja. Na het het Paard van MarkenPaard van Marken nog heerlijk gezeild en na binnenkomst in de Grashaven in de zon in de kuip aan de komkommer met dipsaus en wijn. Gereserveerd in restaurant “Kroft“. Sterrenkwaliteit met een wijnarrangement, erg lekker en leuk: eindelijk eens de rust om officieel de prijs samen te vieren.

Celebrating Spinoza @KroftAnja:

  • Drie bereidingen van zalm met Kingavocado, yakatorisaus en zoetzure van courgette.
  • Croque Madame met Briochebrood, portobello, truffel, geschroeide eendenlever en mayonaise van jonge prei.
  • Iberico procureur @restaurant Kroft met in honinggelakte rib, gedroogde schouder, truffel risotto en een naturelle jus.

Piek:

  • Filet american met crumble van olijf, sjalotten mayonaise en schuim van parmazaan.
  • Bouillabaisse met rouille, crutons en parmzaan.
  • Wilde eend met nieuwe zuurkool, krokante boudin noir en truffel jus.

Afgesloten met een thee- en espressoarrangement! Heerlijk avondje❤❤.

Zondag 22 september 2013: Hoorn-Volendam

CLTL-crew

Afgesproken met de CLTL-crew om 11.00 uur en Anja hoorde en zag de groep al langs de dijk lopen, Piek gelukkig afgeleid door de krant. Anja naar het havenkantoor en daar had De Raket van HennieHennie het idee om met zijn boot plus iedereen erop naar de Pleyte te varen. Dat was écht ’n ongelooflijk leuke verrassingsactie voor Piek.  Eerst zag hij alleen Anja op een vreemde boot en had zoiets van “hé, wat krijgen we nou weer”? Toen zag hij al zijn mensen en hij CLTL-kado voor Spinozaprijswas er gewoon beduusd van maar ook ontzettend verrast over!!!! Met z’n allen in de Pleyte aan de koffie en Piek kreeg namens iedereen een marifoon plus antenne…. (ook fijn dat Hennie gaat helpen met de aanleg). Niet nodig zo’n kado, maar wel heel erg blij mee.

CLTL-crew

Daarna op voor de zeilrace (hmmm een platbodem De Pleytetegen een scherp jacht?) en stapten Isa, Agata en Antske op bij Piek en Anja en Attila en Marieke en Roxane gingen bij Hennie aan boord. Superleuk en mooi weer en windje ook. Voor de lunch Lunch @de Pleyteaangelegd aan de kade van haven Edam. Na de lunch wissel van mensen en boot en lekker gezeild tot op het Gooimeer tot bijna Marken en en weer terug naar de Marina Volendam. Aan de borrel op de Pleyte en rond CLTL-dinner @Smit-Bokkumhalf 7 naar visrestaurant Smit-Bokkum. Heerlijk gegeten en rond 22.00 uur nam iedereen de bus naar Amsterdam en verder (o.a. Nijmegen) en zijn Anja, Piek en Hennie nog even tot half 1 doorgezakt op de Raket voor een borrel.

HET WAS EEN SUPERGESLAAGD VAKGROEPSUITJE MET EEN ONTZETTEND LEUKE GROEP MENSEN!!!!!!!!

Maandag 23 september 2013: Volendam-Weesp

7.30 amHennie uitzwaaienOm 7.15 uur de wekker, want de bruggen draaien een najaarsrooster, dus de A1-brug draait om 10.30. Even Hennie uitgezwaaid en op motor tegen de wind in richting Muiden. Volgens de ipad app ging het uiteindelijk om minuten of we de brug wel of niet zouden halen en fiks op de motor met wind tegen. Om 10.28 lagen we in de sluis (nadat even ervoor de motor 2x was afgeslagen). Gelukkig heeft Anja ook het telefoonnummer van die brugwachter en heel lief gevraagd of hij even een paar minuten wilde wachten?? En ja, hoor, dat beloofde hij (anders was de volgende opening 19.30 en spoorbrug 20.00, maar de lokale Weesper brug draait nu maar tot 19.00 uur)… Verder voorspoedig door de spoorbrug en de Weesper brug en om half 12 voeren Thuishaven de Zeemeermin in Weespwe voor de laatste keer van dit zeilseizoen onze thuishaven in. Schoonmaken, even de zeilen gehesen om te drogen en Anja alvast een start gemaakt met het wegpompen van het water in de tank.

Over 3 weken gaat de Pleyte weer de kant van de winterstalling op. Voor die tijd nog de bok verder op maat maken en de boot helemaal leeghalen, aftuigen en de mast strijken!!!!

Voor de route: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *