Zomervakantie 3-22 augustus 2013

Zaterdag 3 augustus 2013: Weesp – Hoorn

Sam en Franka naar SzigetAfgelopen vrijdag Sam en Franka uitgezwaaid die met de auto naar het muziekfestival in Sziget (Hongarije) zijn vertrokken (samen met Zosha en Alexander) en Niqee die a.s. dinsdag 7 augustus navliegt op Boedapest en zich dan bij hen voegt.

Zus Erna en man HansZaterdagochtend rond 10.00 uur kwamen Anja’s middelste zus Erna met haar man Hans die een dagje en nachtje zouden meevaren. 11.30 uur spoorbrug in Weesp en 12.30 uur A1-brug in Muiden en door de sluis met een rif in het grootzeil en in de fok in één ruk halve wind naar Hoorn Erna bij Bft. 6gezeild. Er stond een kleine Bft. 6, dus flink zeilen! Goede vuurdoop voor m’n zus en haar man die nog nooit gezeild hebben. Complimenten!!

In de grashaven van Hoorn (euro 15,30) een plekje aan de kade onder de hijskraan en aan de borrel met door hun meegebrachte wijnen (de heerlijke Limoncello zijn we vergeten, maar die Kado'tje uit Frankrijkgaat wel op:)). Ook hadden ze een ontzettend grappig knopenschilderijtje meegenomen dat ze gekocht hadden op een marktje in Frankrijk. Anja en Erna meteen opgehangen….. Superleuk!

GezelligGezellig zitten kletsen, maar ook diepgaand over het verlies van een dierbare vriend van hun, die wij ook “gekend” hebben.

Laat-warm en koudDaarna ’n wandelingetje door Hoorn en door Hans en Erna getracteerd op tapas bij Tapas y Mas en door in de kuip aan de wijn en Hans aan de cognac. Rond 1-en was het logeerbed klaar en heerlijk rozig en uitgewaaid gaan slapen.

Zondag 4 augustus 2013: Hoorn – Enkhuizen

8 uur iedereen op en opgefrist. Ontbijtje met gebakken ei en daarna rond half 10 zuslief en man naar het station van Hoorn gebracht (die via Amsterdam hun auto in Weesp oppikten). Afgewast en op naar het dieselstation. Daar 2 leuke houten ophangbakjes gekocht, het waterboek van de Staande Mastroute 2013 van Zeeland naar de Wadden, een nieuwe pikhaak en de gasfles verwisseld.

EnkhuizenOndanks weinig wind toch de zeilen gehesen en wat gezeild richting Enkhuizen. Half uur voor de sluis alles afgehaald en de sluis in (dit keer een wat mindere manoeuvre: dus lekker dwars in de sluis, totdat Anja snel op de kant sprong en de achterlijn kon pakken). Maar goed, het komt altijd wel goed ;(.

Rond 16.00 uur een mooi plekje aan de kopse M1 steiger (euro 19,50) toegewezen gekregen van de Compagnieshaven Enkhuizen en en weer aan de borrel. Zeiltje opgezet tegen het warme zonnetje en wat boodschapjes gedaan: kado’tje voor Piek: 2 cognacglazen, een gegraveerd met captain en een met crew.

Tegen 19.30 uur dorpje in en aan de haven bij Dikke Mik spareribs voor Piek en sate voor Anja. Doodmoe van wind en warmte kuip in en daar lekker wat gekletst en gelezen.

Maandag 5 augustus 2013: Enkhuizen – Lemmer

Anja weer as usual om 08.00 uur op en de hele opbouw van de kajuit met de hand geschrobt, evenals de witte zijkant van de gangboorden. Piek eindje gaan joggen en daarna rustig gedoucht en ontbeten. Tot slot twee peperdure 275N zware reddingsvesten (Talamex auto Harnas 275 N-T1019W) gekocht (we hadden er maar 2 aan boord en dat is echt te weinig) en een derde bootstoel, dit keer met ’n langere rugleuning voor Anja (Niqee en Franka!!!).

Rond 12-en uitgevaren naar Lemmer om vanaf daar een deel van de Staande Mastroute door Friesland naar de Robbengatsluis bij Lauwersoog te varen alwaar oversteek naar de Wadden… Oeeeee spannend :).

KlussenGeen wind, zon en heet, dus op de motor richting Prinses Margrietsluis. Ook klussen…. Rond 18.00 uur lagen we op een plekje in Jachthaven Lemmer-Binnen (overnachting 13 euro plus 1 euro toeristenbelasting p.p. plus 1 euro wifi 1 apparaat plus 2 euro stroom). Eerst geborreld en rond 21.00 uur aan een door Piek bereid godenmaal van biefstuk, salade en aardappeltjes met knoflook en rozemarijn. Onweer en een licht regenbuitje, dus onder zeilje in de kuip. ’s Nachts heeft het echter flink gewaaid en rond 4 uur heeft Piek een rondje landvasten gedaan in het donker.

Dinsdag 6 augustus 2013: rustdag LemmerIMAGE_289

Gisteren besloten om vandaag een rustdagje in te lassen. Piek erg moe van het vele harde werk overdag en in de avonden; alle deadlines van de projecten en de extra drukte rondom zijn Spinoza-prijs. Dus uitgeslapen (Anja warempel tot 09.15 uur). Heerlijk ontbeten, 33,5 jaar samenvandaag wat bewolkt, maar het zou nog opentrekken. Lemmer in en op papier leek de monumentenwandeling meer dan dat hij was. Dus gewoon wat rondgelopen en flink wat inkopen gedaan: eindelijk-eindelijk een nieuw chemisch toilet (Thetford Porta Potti 165 wit/grijs);  een waterkaart van de Wadden-oost (Hydrokaart 1812); 6 bakjes voor salade etc.; een passpiegel voor op de toiletdeur, een wimpel voor de Marrekritte (www.marrekrite.nl); een ledlampje voor Piek’s ereader (bij de Action:) en boodschappen voor het avondeten.

Intussen gebeld met Niqee die om 14.20 uur zou vliegen naar Budapest en na een shuttle-transfer bij de ingang van het festivalterrein van Sziget opgehaald zou worden door Sam. Wij het oude toilet -stiekem- weggegooid en even in het zonnetje aan de borrel. Straks weer klussen hihihihihih… Er moet nog een haakje bij de klaptafel in de kajuit gemonteerd worden (Piek) en een wcrol-houder verhangen worden (Anja) en even een grote Bezoekschoonmaak door de toiletruimte (Anja) en de marrekrite-vlag moet gehesen worden (Piek). Heerlijk gegeten, wederom een biefstukje met salade en gebakken aardappelen en lekker in de kuip bezoek ontvangen van een tigtal eenden.

Woensdag 7 augustus 2013: Lemmer – Sneek

Piek vroeg gaan rennen en na het ontbijt rond 11.00 uur vertrokken. Regen verwacht na het middaguur, dus rond drie uur in de gemeentehaven van Sneek (euro 13,20) aangelegd. SneekBeetje gezeild met de fok bij de motor. SNEEKWEEK, dus rond 4-en de stad in. Regen, regen, paraplu. Anja een superleuk windjack gekocht in de aanbieding voor 20 euro. Borrel bij een cafe, patatje en brood voor het avondeten (al enige avondje regendat absurde ingekochte beleg moet op hé Piek). Verder kit gekocht voor de spiegel die het blijkbaar niet redt met de superplakkers. Ook nieuwe wcborstel bij de de Blokker en jawel: een mini-ventilator voor in Anja’s handtas. Nog steeds regen, dus gezellig met de olielamp in de kajuit met een goed boek.

Donderdag 8 augustus 2013: Sneek – Warga

Volgens afspraak per mail werd Piek om half 10 gebeld door de Volkskrant voor een reactie op een Amerikaans onderzoek dat geplaatst gaat worden. Rond half 11 weg nadat we de nieuwe route hadden doorgesproken, want we kunnen niet naar de Oost-Wadden komend weekend (teveel wind daar: dikke Bft. 6). Ook rekening gehouden met volgende Sneekermeerweek dagje naar huis voor Sam’s 23e verjaardag op 15 augustus en het meevaren van alle kids vanaf 16 augustus (Niqee) en 18 augustus (Sam en Franka). Tanken (meteen mooie lichtblauwe Gaastra bootschoenen voor Piek in de Sneekermeeraanbieding gescoord) en op volle zeilen over het Sneekermeer richting Leeuwarden. En dat terwijl daar superveel wedstrijden voor de Sneekweek uitgezet waren en het zeer druk bevaren prinses margrietkanaal daar doorheen loopt.

Bij de spoorbrug van Grouw heeft Anja eindelijk eens een mooie manoeuvre gemaakt (rondcirkelend voordat hij openging tussen veel omringende boten). Ook kwamen daar ineens in volle vaart met loeiende sirenes twee boten van rijkswaterstaat en een politieboot langs. En jawel hoor, bij de brug in Grouw politie-triest.....afzetting. Even gedobberd en op een gegeven moment vaarde iedereen voor ons weg, maar wij wisten niet wat er aan de hand was, dus even aangelegd – net voor de versperring- bij het restaurant om te bepalen hoe en wat. Daar hoorden we al gauw dat het heel lang zou kunnen duren, want dat er sinds gisteravond een meisje was vermist en dat men dacht dat ze hier verdronken was……(zie verder nieuwsbericht).heerlijk door smalle slootjes

We konden omvaren, dus weer snel weg, geen sensatiekijkers. Daarna heerlijk door smalle slootjes gevaren, met de fok, soms met en zonder motor…. dat is echt super-superleuk!

In Warga (een piepklein pittoresk dorpje voor Leeuwarden) aangelegd langszij aan de kade in het dorp, zelfs stroom en een toiletgebouw… Ben benieuwd naar het havengeld :):):): 9 euro incl. stroom plus nog een welkomsttasje van de plaatselijke winkeliers gevuld met drop, notitieblokje, pen en info!!

WargaDorpje ff in voor boodschapjes, bakker voor morgen zoeken en daarna lekker in de kuip in de zon. Piek helaas aan het werk (ja mensen: hij checkt sowieso paar keer per dag zijn email en nu in de kuip leest hij een proefschrift). Anja maakt een koude sperziebonensalade met feta en basilicum voor bij de biefstuk en de krieltjes en gaat daarna aan haar blog. Lekker in de zon…

Vrijdag 9 augustus 2013: Warga – Leeuwarden

Sam en Franka 9.8.9-13Vandaag is de dag dat Sam en Franka VIER jaar geleden een relatie gekregen!! Blij met onze schoondochter….

Warga

 

Piek gerend en gedoucht en na het ontbijt de brug door het dorp genomen: ontzettend pittoresk. Op de fok naar Leeuwarden, dit is echt zo superleuk. Rond half 3 in de Nieuwe Leeuwarder Jachthaven: de grootste overdekte jachthaven van Europa.. Geeft meteen een lelijke uitstraling al die houten barakken. Wij net een leuk plekje voor de brug en meteen maar Leeuwardenbetaald ( 11 euro incl. stroom) en 2 fietsen gehuurd, want totaal niet op loopafstand van historische centrum (40 min. lopen). Bij de gratis bewaakte fietsenstalling begon het wat te regenen, dus een terrasje gepikt.

Daarna wat door Leeuwarden gelopen en gewinkeld. Score: 2 paar schoenen (een paar bruine, hippe, nette voor Piek en een paar sportieve stappers voor hem en een paar nieuwe Ecco’s voor Anja, alles met korting en daarbovenop nog eens totaal 30% korting bij 3 producten! Na een straatoptreden in Sneek, een leuk kado voor Sam in onze gedachten. Ondanks al een duur verjaardagskado voor onze beide bloedjes (allebei voor hun verjaardag de entree plus vip-camping voor Sziget), toch een CAJÓN voor hem gekocht 'n echte gentleman!!!

Daarna geborreld op een terras bij de Waag en ’n uurtje leuk zitten kletsen met een man en vrouw naast ons (lokale Leeuwarders en collega’s van elkaar). Geen zin meer om boodschappen te gaan doen bij de AH, dus toen toch maar op hun tip bij Indiaas restaurant Jamuna gaan eten. Tegen 10-en terug op de fiets naar de haven (Piek in zijn blote bast, want die middag vond hij het niet nodig om vestjes mee te nemen, want we kwamen toch niet laat terug).

Zaterdag 10 augustus 2013: Leeuwarden – Grouw

Anja lekker gedoucht en na een heerlijk ontbijtje met spek merendeels op de fok zonder motor naar Grouw. Het is een sport om na het passeren van een brug zo snel mogelijk weer de fenders binnen te hebben, de fok op te zetten en de motor uit en zeilen!!! Tegen 14.00 uur een keurige uitvaartmanoeuvre uit de oude haven (toch geen plek) en daarna een keurige manoeuvre in de box van de haven (11 euro incl. stroom) van Watersportvereniging “ANJA” !!!! met behoorlijk wat wind !! Wat een team zijn we toch: ja al 33,5 jaar! Daarna nog even een t-shirt met de naam Anja gescoord bij het hulpje van de havenmeester.

GrouwGekeken met een borrel naar alle vaarbewegingen en ff Grouw in.. Leuk dorpje, groter dan gedacht met best veel winkeltjes. Verlengsnoer voor ijskast gekocht en een mooie design stekkerblok: Powercube Twist en Lock… (gaan dat wat veranderen in de kajuit bij de keuken). Verder boodschappen voor vanavond en morgen (weten niet of op zondag in Heeg de winkels open zijn)…. Goed bezig!

levensteken uit Sziget van de kidsWant volgende week komen de kids, dus dan wordt het nog duur genoeg hihihiih. Anja in de kuip aan het blog en Piek helaas aan het werk (proefschrift voor PhD-commissie)… Zo lekker meloen met prosciutto en gebakken aardappels met gemarineerde koteletjes en salade. Gelukkig vaak bericht uit Sziget van de kids, waaronder deze leuke foto!

Zondag 11 augustus 2013: Grouw – Woudsend

nieuw jackiePiek weer gerend en na het ontbijt met de fok en af en toe de motor naar Jachthaven “de Rakken” in Woudsend (euro 13,70). Tijdens het bellen eerst geen plek, maar toen we bij de meldsteiger kwamen, mochten we langszij (superdichtbij Woudsenddouches en wc). Borreltje en even Woudsend in en aan de kade bij het water en de ophaalbrug bij Grandcafe Restaurant “de Watersport” een wijntje en biertje. We zaten zo lekker dat we het ingekochte avondeten tot morgen bewaren (ijskast is goed koud), dus lekkere spareribs besteld. Nog even een ommetje door het dorp en toen we binnenwaren, ging er een hoosbui over ons heen. Avondje lezen en vroeg naar bed… Rond 9-en smste Niqee dat ze die avond vanuit Sziget zouden gaan rijden om de files de dag erna te omzeilen. Als dan je 2 geliefde kinderen en schoondochter weer 1500 km in de nacht beginnen te rijden, dan slaapt een moederhart toch echt wat slechter. Gelukkig smsen beiden om de zoveel tijd waar ze zijn en hoe het gaat, dus daar word ik graag door wakker gesmst door de nacht heen. Om 6.30 uur waren ze in een hotel in Regensburg en zouden daar een paar uur gaan slapen, waarschijnlijk dus maandagavond thuis.

Maandag 12 augustus 2013: Woudsend – Heeg (1 mijl: dus gepland als rustdag).

9 uur op en na het ontbijt wilde Piek het chemisch toiletje vullen met water van de kant en dan maar meteen watertank bijvullen. Dat kost geld voor een bepaald aantal liters: dus schoon teakAnja dacht meteen even de witte gangboorden schoon te spoelen. Toen maar door met het teakdek inspuiten met speciale teakshampoo…. Tsja, daarna zijn we allebei wel 1,5 uur bezig geweest met schrobben. Was in al die anderhalve jaar nog nooit gedaan en er zat best beetje mosaangroei op. Ontzettend veel bruin vuil kwam er af. Lang gespoten met de slang en wat is het MOOOOOI geworden! Begin van het volgend seizoen meteen nog een keer!

Omdat we toch langszij de vuilwaterpomp lagen, meteen maar voor 4 euro de bilge van het motorruim uitgezogen….. Rond 13.30 uur eindelijk uitgevaren op de fok voor ons dorstrustdagje :(:( en na een uurtje meerden we langszij aan in haven “de Eendracht” van Heeg (euro 15,25).

prachtig kerkje in Heeg

Even zitten en meteen dorpje in, wat rondgewandeld. Zal blij zijn als straks de kids bellen dat ze weer veilig thuis zijn en dan komen ze lekker komend weekend een weekje met ons meezeilen : YEAAAAAHHHH. Maar eerst donderdag even naar huis voor onze zoon Sam z’n 23e verjaardag (laten we de boot gewoon even 2 nachtjes in Enkhuizen liggen en met de trein op en neer naar Weesp).wat kleine boodschapjes (wcpapier, afwasborstel, wijn, kaas en smeerboter) en Piek in de kuip in het zonnetje (wat boffen we trouwens met het weer zeg) aan het proefschrift en Anja aan het blog. Vanavond eten we lekker rodekoolsalade met ui/appel en fettucino carbonara.

Heeg

Dinsdag 13 augustus 2013: Heeg – Stavoren

de FluessenPiek weer gerend en rond 11.00 met volle zeilen naar Stavoren. Halverwege regenbroeken aan en wat buitjes over ons heen gekregen tussen de zon door. Goed windje en besloten Buitenhaven Stavorenvandaag maar de sluis door te gaan en in de buitenhaven van Stavoren te gaan liggen nadat we ook getankt hadden (22 euro inc. alles). Plekje aan de kopse steiger en flink vastgelegd, want Bft. 6.

Vrouwtje van StavorenLangs het Vrouwtje van Stavoren gelopen, even op een terrasje en het restant van gisten gegeten in de kajuit. Wel droog, maar erg winderig in de kuip.

prachtig wolken

Woensdag 14 augustus 2013: Stavoren – Enkhuizen – Weesp

volle zeilenVroeg op en gelukkig wind wat terug naar 3-4 Bft. Rond 10-en met volle zeilen naar Enkhuizen en daar rond 13.00 Enkhuizenaangelegd voor 2 nachten (39 euro zonder douche en water en electra). Alles afgewassen en opgeruimd en om 14:54 de trein naar Weesp, alwaar we om 16:27 aankomen…. Niqee’tje weer zien en morgen de 23e verjaardag vieren van zoonlief Sam !!!!! Lekker biefstukje en film gekeken met z’n 3-en “Olympus has fallen”.

Donderdag 15 augustus 2013: SAM 23 JAAR !!!!!

Sam 23 jaar

 

Lekker uitgeslapen, wasje gedraaid, boodschappen gedaan (wij nemen bier, wijn en de hapjes mee naar Sam)…. Franka kookt wel voor ons: superleuk!!!! Ons kado (naast kaartje voor Sziget): de cajon viel wel in de smaak bij Sam! Gezellig avondje gehad met ons gezin en dat van Franka!

 

 

 

Vrijdag 16 augustus 2013: Weesp – Enkhuizen – Urk

Niqee aan boordVandaag met Niqee naar de boot in Enkhuizen, de trein van 9.33, aankomst 11:06.

Boodschappen in haven gedaan en op naar Urk. Daar aangelegd in de eerste haven, toen we hoorden dat we in de haven van de nostalgische schepen moesten gaan liggen. Rondvaren en uiteindelijk besloten achterin te gaan liggen, maar daar lag een pomp water rond te pompen tegen de blauwalg. Dus weer weg met een mooie manoeuvre. Op dat moment ontstond er een verwarring tussen Piek en Anja over waar dan te gaan liggen. Daardoor moest Piek anders manouvreren en plots hoorden we een landvast in de schroefas slaan!!!! Toch nog motor op de vooruit, maar we verwaaiden. Ineens riep een Urker man tegen Niqee dat ze zijn touwtje moest vangen en met veel duwen en trekken kwamen we langszij…. Toen we de stenen kade naderden, deed de achteruit het niet meer en knalden we op de kade: SCHADE AAN DE POTDEKSEL !

Balen. Schade...Piek daarna meteen zijn zwembroek aan en met het duikersmes en duikbrilletje het water in: touw van de schroef halen. Gelukkig keken onze buurmannen mee en nog fijner: dachten en hielpen ook mee. Touw makkelijk eraf, maar daarna analyseren of er schade aan de schroef was. Piek kon echter aan een schijf achter en aan een dopje voor de schroef draaien, waardoor we dachten dat de schroef niet goed geborgd zou zijn. We dachten dus dat de schroefdraad beschadigd was en de schroef dus dol. Wel zei onze buurman meteen dat hij wel genoeg Urker mensen kenden die ons aan een nieuwe, passende schroef konden helpen (lief!). Na ’n paar keer duiken en aandraaien en nadenken zei onze Urker schipper dat hij dacht dat het qua kleur een anode was en dat er niets met de schroef aan de hand was. Even de motor aan en de vooruit en achteruit getest en alles deed het. Na een foto opzoeken van ons schip tijdens de winterstalling en een google search van Anja bleek dat er inderdaad schroefas-ringanodes en -dopanodes bestaan. De vorige eigenaar gesmst en die bevestigde dat hij inderdaad een ring- en een dopanode geplaatst had. PFFFFFFF…. WAT EEN GEDOE ZEG! In onze zeilcarriere nog nooit een touw in de schroef gehad. Ach, zei mijn Urker schipper: eens moet de eerste keer zijn en beter hier in de haven!

toch nog kokenWel super gematst door de havenmeester: liggeld incl. toeristenbelasting: euro 7,68 !!! Na alle consternatie toch nog gaan koken: gehaktballetjes a la Piek met aardappeltjes en salade. Daarna regen en gezellig met de kaarsjes in de kajuit. Na het toiletbezoek van

toch nog mooi einde van de dag

Niqee gleed ze op het dek uit met als gevolg een fokse kneuzing aan haar scheenbeen, dus arniflor, diclofenac en ibuprofen en plat op de bank. Na leuke gesprekken over studie en de minor van Niqee met z’n allen in de punt en pitten!

 

Zaterdag 17 augustus 2013: Urk – Lelystad

UrkVandaag komen Sam en Franka aan boord erbij!!! Anja nog even Urk in voor wat boodschappen en daarna tegen de wind in en kruisen. Rond 12-en met een fiks windje (Bft 3-begin 5) vertrokken en na 11 mijl legden we tegen half 6 aan in Flevo Marina (euro 18,50) en zagen we Sam en Franka aan komen lopen. In de kuip bijkletsen. Nadat Sam naar de toilet was Sam en Franka op de bootgeweest zei hij dat er een bekende Nederlander was omdat die gefilmd werd. Anja nieuwsgierig als ze is, ging op onderzoek uit en ineens zag ze de camera.. Toen ze de zeilboot zag met een jongen erop, zei ze tegen iemand die erbij stond: ” he, is dat niet een van die jongens Hugo en Enrique ClaasenClaassen”. Ja, zei de man, die de vader van hun bleek te zijn. Deze jongens volgt Anja al een jaar op Facebook !!! Dus dat was SUPERLEUK!!!!! Ook even met de moeder en vader (die achter hun aan was gezeild) en Hugo en Enrique Claassen (ook op facebook) gepraat en zelfs mee op de foto.

Daarna was het zo laat dat we geen zin meer hadden om te gaan koken. Dus morgen koken en dan nu maar Lelystadeven lekker uiteten in de restaurant Aan Ut Water van de haven. Sam en Niqee de drie damesgarnalencocktail en kogelbiefstuk, Franka en Anja carpaccio en kogelbiefstuk en spareribs en Piek vissoep en kogelbiefstuk. GEZELLIG ! Daarna in de kajuit Franka RIKKEN geleerd!!! Yeaaaaaaaaah….Geeft me warme en mooie herinneringen aan mijn ouders met wie Piek en ik heel veel dagen en avonden, zowel in Heerlen, als in de van Woustraat en in Weesp gekaart hebben.

Tegen half 2 lag iedereen in bed (dat heet: Niqee en Franka in de kajuit en Piek, Anja en Sam in de punt).

Zondag 18 augustus 2013: Lelystad – Marina Schokkerstrand

ISam en FrankaFiks windje en veel regen in de nacht en rond 10.00 uur iedereen op. Lekker ontbijt met gebakken eitjes van Piek in de kajuit en rond 12.00 uur uitgevaren. Fiks windje (Bft 4-5) en tegen 4 uur legden we aan in Schokkerstrand (18 euro incl. 5 personen toeristenbelasting) met een lekker zonnetje. de mannen nemen het over :(2ehands boeken gekocht bij de havenmeester voor Sam, Franka en Anja (want ereader op) en lekker in de zon zitten lezen, spelletjes doen en gitaar spelen (en zonnen). Pasta Carbonara en rodekool met ui en appeltjes…… Weer rikken !!!Musicazonder woorden

Maandag 19 augustus 2013: Schokkerstrand-Elburg

frisjesUitgeslapen en voor de wind een flin stuk gezeild. In Elburg laatste plekje veroverd en de 3 dames het stadje in. De havenmeester herkende Anja nog (euro 11,90 incl. alles). Alleen tijd voor het Elburgeerste winkeltje (Niqee een topje en een zwart jurkje en Franka een wit kanten shirt gekregen). Boodschappen gedaan, shoarma met saus van Sander met salade en de mannen deden ook wat: patat halen….. In de kajuit weer gerikt.

Dinsdag 20 augustus 2013: Elburg-Zeewolde

ZeewoldeTe weinig wind, dus na het uitslapen en overleggen over avondeten, uiteindelijk mannen in de zon en de dames weer de stad in, en in de eerste winkel blijven hangen (veel kleren in de sale gekocht)….. Eerste stuk op de fok en daarna op de motor naar de Bolhaven van Jachthaven Wolderwijd in Zeewolde. Gratis overnachting, want de 4e op de strippenkaart van aangesloten havens!! Anja een whiskey and sigarslekkere pastasalade gemaakt en heerlijk hele avond in het zonnetje in de kuip gezeten en de mannen aan de whiskey en de hihihisigaren. Leuk gekletst.

 

 

 

 

 

 

Woensdag 21 augustus 2013: Zeewolde-Naarden

Il CapitanoOp naar jachthaven Naarden, te weinig wind dus helaas op de motor, Binnenpretjeslekker zitten lezen en kletsen in de kuip. Weer een gratis overnachting, want de 4e op de tweede strippenkaart van aangesloten havens. Net voor binnenkomst haven, komt Benny (de broer van Franka) met wat vrienden in z’n speedboot op bezoek. Net voor aanleggen slaat onze motor af Benny op bezoek in Naarden(sic…. maar met duwen en koelheid en wat geduw door Benny leggen we toch aan).afkoelen

Sam neemt na de borrel toch nog een duik.

Naarden

 

 

Gezellig aan de gebrachte pizza’s en in de kajuit weer aan het rikken geslagen.

 

 

Donderdag 22 augustus 2013: Naarden-thuishaven Weesp

KarperNa een gezellig ontbijt met groot bezoek van een paar gigantische karpers op de motor naar de Zeesluis van Muiden, waar we om 12.30 de de drie damesA1-brug moesten hebben.

Die middag thuis nog met z’n allen gezellig nagepraat en “een laatste avondmaal” voor Niqee gehaald, want die wordt vrijdag de 23e geopereerd aan haar amandelen !!

HET WAS EEN SUPERLEUKE VAKANTIE MET DE PLEYTE EN NOG LEUKER WAS AL HET GEZELSCHAP, MAAR OOK DE TIJD MET Z’N 2-TJES!

 

Voor meer foto’s:

Voor de route: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *