Weekje weg 12-19 juli 2013

Niqee Sander naar Budapest

Vandaag dochterlief Niqee met vriend Sander (en Mick, Len, Niels, Thijmen, Pleun, Demi, Melvin) met het vliegtuig vertrokken voor een weekje Sunny Beach in Bulgarije en zoonlief Sam met vriendin Franka voor een weekendje naar Texel…. Wij een weekje met de boot weg.

Zus Lia en schoonbroer Harry

Vrijdag 12 juli 2013: Weesp – Marina Muiderzand

Paar dagen lang de boot gevuld met water, koffie, lekkers, wijn, bier, slaapzakken etc.etc…, want GASTEN aan boord ! Mijn oudste zus Lia met haar man Harry varen met ons mee. Rond 4 uur waren ze in Weesp voor Prosecco en wat kleine hapjes en rond 5-en naar onze thuishaven gewandeld. Voor gasten altijd een leuke route over de Vecht: brug Weesp, spoorbrug Weesp, A1-brug in Muiden en tot slot de Grote Zeesluis in Muiden. Het weer was heerlijk en meteen de zeilen uit. Al zeilend naar de Marina Muiderzand!

Daar om 21.00 uur aan de champage en daarna de witte en rode wijn (meegebracht door zuslief). Supergezellig in de kajuit gezeten en rond 02.00 uur is Piek het 2ps-bed in de kajuit gaan opmaken voor Harry en Lia na een supergeslaagde 1e dag!

Zaterdag 13 juli 2013: Marina Muiderzand – Volendam Marina

Lia aan het werk IAllemaal wakker rond 09.00 uur en bed van Lia en Harry weer afgebroken… Ontbijten in het zonnetje in de kuip. Rond 12.00 uur uitgevaren en er kwam een lekker windje bij het warme zonnetje: Bft. 3-4, dus heerlijk gezeild tot voor Marina Volendam (euro 15,95 incl. 1 euro voor wifi).

Gereserveerd voor het diner ’s avonds in visrestaurant Smit-Bokkum IMAGE_C6CA32E1-B395-4789-8644-634533B56E66aan het water.

Harry hielp met het hijsen van de zeilen, het maken van het haakje van de deur; de bediening van de helmstok en het bespreken van de theorie achter van alles en Lia was in no time bedreven in het tegelijkertijd ophalen c.q. laten zakken van de zwaarden en het aantrekken c.q. laten vieren van het fokketouw; ook beheerste ze heel snel het afhalen en ophangen van de fenders !! Goede “bootsjunge, du kleine Matrose” dus (Co. Hans Teeuwen 🙂 : Harry: wél leuk!!!).

IMAGE_965E4A6B-7EA7-46E1-BE5B-9F15BC01DB04

Wederom champage en witte en rode wijn (verzorgd door Lia en Harry) met heerlijke borrelhapjes (verzorgd door Anja) en lekker in het zonnetje zitten kletsen. Rond 19.00 uur naar het visrestaurant Smit-Bokkum en daar werden de schippers heerlijk getracteerd op een super-diner:

  • Combinatievoorgerecht van warme en koude visspecialiteiten (16,50 p.p.):                 gamba met paella, romige palingsoep, toast met zalmmousse en toast met paling:    29,50 euro met een fles witte wijn uit Zuid-Afrika Chardonnay Longridge Chard uit       2009.
  • Hoofdgerecht Anja-Lia-Harry: Zeebaarsfilet uit eigen rokerij op gestoofde spitskool met anijschampignons en truffelroom met rabarber, gebakken aardappels en pommes frites (23,50 p.p) en Piek Zeebaarsfilet met Asperges en Bearnaissesaus (23,50 p.p) met een fles witte wijn Gruner Veltliner uit Oostenrijk van 28 euro.
  • afgesloten met een (dubbele) espresso voor Lia, Harry en Piek.

Bij Smit-Bokkum VolendamZeer genoten van ons eigen gezelschap (en dat van Piet Veerman van The Cats), het eten, het plekje, het uitzicht, de zon en de wijn. Daarna even over de dijk Volendam in gelopen onder hilariteit van iedereen omdat Harry constateerde dat Anja “Neurogene Claudicatio Intermittens“, ook wel “Syndroom van Verbiest
genoemd heeft (Sam dacht Vasculaire Claudicatio Intermittens: ook goed trouwens, die diagnose). Maar Neurogene claudicatio intermittensevengoed, zeer pijnlijk en in het geheel niet fijn, maar wel lachopwekkend omdat de oefeningen die Anja onderweg moest uitvoeren op ieders lachspieren werkten.

Weer terug naar de boot en na de korte nacht ervoor, lag rond 23.00 uur iedereen rozig in zijn bedje.

Zondag 14 juli 2013: Volendam Marina – Lelystad Haven

ZusjesIedereen om 08.00 uur op en weer lekker ontbeten, dit keer in de kajuit. Beetje heiig, maar de zon zag je alweer opwarmen. Lia en Harry naar de bus van 10.30 uur van Volendam naar Amsterdam CS gebracht waar ze de trein hebben genomen naar Weesp waar hun auto bij ons huis stond. Zeer geslaagd avontuur met heel veel bewijzen daarvan in de vorm van foto’s en filmpjes!

IMAGE_69A76754-BE81-49AF-A6BB-74FF450DEEA5

Anja en Piek daarna rond 12.00 uur uitgevaren met alweer een krachtige zon, dit keer zonder wind :(. Dus op de motor naar Lelystad Haven alwaar rond 15.50 uur langszij aangemeerd aan de meldsteiger met een vrij uitzicht (waar we mochten blijven liggen voor de nacht: 13 euro; geen wifi).

aan het werk voor de EEG :(:(

 

In het zonnetje geborreld en Piek daarna – helaas – 2 uurtjes moeten werken aan deadline EEG-rapporten en deliverables 🙁 (laptop mee:)) terwijl Anja haar blog achter de Ipad is gaan bijwerken. Toch gezellig met een muziekje in de kajuit (te warm en teveel zon vandaag en teveel reflectie op onze beeldschermen).

Gereserveerd voor een lekkere hap in eetcafe Yachtclub Lelystad Haven in de haven… Anecdote: even ervoor ook gereserveerd voor het diner in ’t Dijkhuisje (allerlei aanbevelingen etc. etc.). Maar na de reservering in de Yachtclub keurig afgebeld…. (want bij de laatste is het eten een stuk goedkoper en ook een supergezellige plek).. Toen we daar eenmaal zaten, werd ik gebeld door de manager met de mededeling dat ze “ons een hele fijne avond bij de buren wilde toewensen”…… LACHEN!! Piek een heerlijke salade met gamba’s vooraf en Anja een carpaccio en als hoofdgerecht spareribs voor Piek en een mixed grill voor Anja. Daarna nog ff lekker in de kuip gezeten en rond 22.30 de punt in.

Maandag 15 juli 2013: Lelystad Haven – Schokkerstrand

Anja al om half 8 wakker en heerlijk gedoucht. Piek rond 09.00 uur wakker gemaakt en hij chemisch toilet legen en douchen terwijl Anja het ontbijt verzorgde.. Buiten in het zonnetje ontbeten en Anja op de geleende fiets van de havenmeester naar de C1000 in Lelystad…. Inkopen en avondeten voor 3 dagen gehaald !!! (voor hetzelfde geld als diner gisteravond 70 euro:).  Piek intussen diesel bijgetankt en de krant gelezen op de Ipad…

Swimming...Rond 12.00 uur uitgevaren en het plan was, om vanwege de windvoorspelling voor de komende week (zomers warm en vrijwel geen wind), terug richting Weesp via de Ketelbrug en de Randmeren te varen. Dus op de motor naar Jachthaven Schokkerstrand (18 euro). Wel eerst even gesmst naar de vorige eigenaar van onze Pleyte en diens zoon of de Pleyte onder de Ketelbrug door kan… Laatste stuk heeft Piek toch nog het grootzeil erbij gezet en heeft Anja zelfs een duik genomen, want het is echt ZOMER. Mooie haven, vernieuwde steigers en wij mochten aan de buitensteiger langszij liggen en de T'is echt zomerelectra van de sleepboot lenen. Prachtig uitzicht over het water. Geborreld en zeiltje tegen de zon gespannen. Anja lekker gekookt (gebakken krieltjes met gemarineerd rundvlees en salade). Piek weer aan zijn EEG-rapport gewerkt. Lekker in de kuip, warme avond. Gelukkig iedere dag een smsje van Niqee in Bulgarije en Sam zit met dit mooie weer in onze tuin thuis te studeren.

Dinsdag 16 juli 2013: Marina Schokkerstrand-Elburg (oude haven)Zonsopkomst @Schokkereiland

Prachtige zonsopgang, ontbeten in de kuip, Volkskrantje gedownload op de Ipad, chemisch toilet, havengeld betalen en tanken (plus bij de watersportwinkel die ermee ophield: koperpoets, 2 flessen bootshampoo en 1 fles teakdekreiniger met 50% korting gekocht). Rond 12.00 uur uitgevaren en helaas weer geen wind :(. Dus insmeren, Piek aan het roer en Anja zonnend op een matrasje in de kuip. Iedere middag een lekker Italiaanse bol met prosciutto, mozzarella, pesto, basilicum, tomaat en parmeggiano. Life is good.

Gereserveerd voor de historische vlootRond 16.00 uur varen we het kanaal van Elburg in en propvol bootjes langs de kades… Anja belt de havenmeester voor een plekje en die vraagt eerst: “wat voor boot”, Anja zegt “een platbodem” en hij zegt: “O, ik zie jullie al, een schouwtje, vaar maar helemaal door naar de oude haven tot je niet meer verder kunt en ik ga mijn best doen”. Krijgen we toch even de BESTE PLEK van de hele haven: op een plaats meteen aan de nr. 1 plekkade die aan het oude centrum ligt: een plaats met een bordje ” gereserveerd Historische Vloot Elburg“. GENIETEN ! Later sprak ik de havenmeester en ik zei dat ik blij was met dit plekje en hij bevestigde mijn vermoeden dat hij er geen wit glanzend motorjacht zou neerleggen (Sander !!!!!). We zijn weer heel wat keer op de foto gezet:).

 

Elburg

Na de borrel Elburg ingewandeld, heel pittoresk en Piek heeft er Birckenstocks met korting gekocht (ja mensen :):), maar ja: probleemvoet/teen/enkel he, dus goede steun nodig in teenslippers)….. Hij is er blij mee en voelt het verschil!IMAGE_C66C90CD-C33E-4F20-A527-B52C9C5C5CDF

Wel ’n probleem met de electra: stroomaccu laadt niet meer goed op, dus tijdens motoren kan de ijskast niet meer aan en ’s avonds doet de verlichting en de radio het niet… Na deze week toch maar een electricien opdracht geven snel de hele boel te vernieuwen…. hmmmmm.

Uitzicht op de Pleyte in de historische haven ElbRond 19.00 uur heerlijk romantisch uit gegeten in restaurant Kade 18 met uitzicht op de oude haven (waarin onze boot hihihihi): Piek een mostersoep, Anja zalm met kappertjes en salade, allebei een mixed grill en Anja als toetje hangop met verse vruchten en Piek een Dame Blanche.

Piek na het eten nog paar uurtjes gewerkt in de kuip en Anja lekker liggen lezen…… Weer een fijne dag (overnachtingskosten 11,90 euro).

Woensdag 17 juli 20113: Elburg (oude haven) – Jachthaven strand Horst

Anja 07.30 uur op, lekker in de kuip krant lezen op Ipad, Piek rond 09.00 uur op en hij lekker ontbijt met gebakken ei en spek gemaakt. Anja daarna nog een keer gewinkeld (brood, borrelhapjes en broodmes gekocht, t-shirt en oordopjes voor Sam, Franka en Niqee voor het muziekfestival in Sziget waar ze heen gaan en een haarband voor haarzelf). Piek ff electra gecheckt, maar we komen niet verder. Dus rond 12.00 uur op de motor – want weer geen wind en bloedheet –  richting westen. Even tussendoor aangelegd bij de Kluut IMAGE_47(diesel bijgetankt en weer een lekkere Italiaanse bol en een frisse duik in het water).. Rond 16.00 uur aangelegd bij Jachthaven Strand Horst (euro 13,60 excl. douchen). Eerst in smal kanaal gekeerd en langszij aangelegd. Hier blijkt dat er voor deze havens een passantenpas bestaat (na 3 overnachtingen, de 4e gratis)…. hmmmm Muiderzand en Schokkerstrand hebben er geen gegeven, maar deze havenmeester geeft me er alvast 2. Tevens krijg ik een blauwe vlag (voor de milieubewuste schipper) die gehesen moet worden aan de vlaggenlijn.

Goede manoeuvre langszij en weer aan de borrel en Piek via de 3G aan de Tour de France livestream. Anja aan haar blog en Piek daarna weer aan het werk aan zijn EEG-rappport :(.

Anja lekker gekookt: wraps met guacemole, kaas, chilibonen, mais, zure room, geraspte kaas, gehakt en salade . Nog wat luieren in de kuip en weer wordt een mooie zomerse dag goed afgesloten.

Donderdag 18 juli 2013: Jachthaven strand Horst – Jachthaven Naarden

eindelijk zeilenLekker douchen en ontbijten.. Rond 11.00 uur weg en er staat eindelijk een lekker windje terwijl het rond de 27 graden is. Tot aan de haven van Naarden gezeild (bft 4) alwaar om 18.00 uur aangelegd nadat Piek bij strijken van de zeilen zijn Polaroid zonnebril in het water zag zinken :(. Weer vaste ritueel in de kuip en Anja een smakelijke rodekoolsalade met rijst en tandoori kip op tafel heeft getoverd.Naarden

Vrijdag 19 juli 2013: Jachthaven Naarden-thuishaven Weesp

Anja weer om 08.00 uur op en krantje lezen; het wordt weer een mooie, zonnige dag. Betalen, dit keer stempel vragen passantenpas en zeuren waarom we vorige keer geen pas hebben gekregen :). Overnachting 18,20 maar inmiddels 2x overnachting gratis in Marina Muiderzand hihihihih.

Vandaag weer naar huis, A1-brug van 12.30 en de spoorbrug Weesp van 13.00 uur. Vanavond landen Niqee en Sander (plus vrienden) weer op Schiphol na een weekje Sunny Beach in Bulgarije en morgen komt Sam een weekendje logeren.. En tot slot… Helaas…. moet er dit weekend weer gewerkt worden aan allerlei EEG-rapporten…. sic!

Voor de route: