FF een nachtje weg..

Wachten bij de ZanderijsluisZo, ondanks een ontsteking onder de operatiewond aan Piek’s teen, een zware antibioticumkuur en fysiotherapie, was zaterdag 8 juni weer een gelegenheid om er even op uit te gaan met onze Pleyte. Deze weken zijn superhectisch, dus geen zin om met de harde winden die er voorspeld waren het Markermeer op Wachten bij de Zanderijsluiste gaan: tijd voor onthaasten op de Spiegelplas. Zaterdagochtend 8 juni vertrokken we met een prachtige manoeuvre uit onze thuishaven en op naar de Vechtbrug bij Fort Uitermeer en de Zanderijsluis.

Deze foto vind ik zo leuk, want als ik door “het Paradijs” vaar, zoals onze schoonzoon Sander het noemt, heb ik altijd het gevoel alsof we door de OnthaastenAmazone of een mangrovebos varen!

 

Tsja, de wind was zo hard en we waren moe, dus voor één keer niet gezeild en meteen aangelegd aan het (laatste) plekje en in de zon gaan liggen achter een windscherm dat Piek had opgezet!

Vlag van Sea ShepherdMaar: ook dingen gedaan zoals onze vlag van de eerste ankercheckSea Shepherd gehesen.

IMAGE_7425633B-BDF5-4383-A7D8-B852CAE6528BDaarna hebben we voor de zeiltocht van Piek en Sam (vertrek volgende week maandag 17 juni tot en met dinsdag 25 juni 2013) een ankercheck gedaan (nog nooit eerder gebruikt nl. en het anker zullen ze voor het droogvallen op de Wadden absoluut nodig hebben!).

Piek in de kajuit

’s Avonds lekker met het kacheltje in de kajuit gezeten terwijl Anja het boek van Ronald Giphart – IJsland even gelezen heeft en Piek de vaarwijzer over de Waddenzee heeft bestudeerd.

de lampenfles van Sam en Franka voor moederdag

 

 

Ook het ontzettend leuke moederdagkado van Sam en Franka in action gezien. Fantastische lampfles in alle kleuren!!!

De ochtend erna was het koud en nadat Piek eindelijk klaar was met uitslapen :), zijn we na het lekkere ontbijt naar huis vertrokken. We wilden de sluis vóór 12.30 uur hebben, want ja mensen: deze zondagmiddag 9 juni 2013 moet er nog GEWERKT worden!!

Even nog een momentje: Anja heeft voor het eerst een brug zelf “genomen”:…… wachten, wachten op het groene licht, dan gaan en er onder door varen…………

Anja neemt een brug :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *