Hmmm…. wat een weer en een teen!

Helaas kunnen we deze weken niet weg met onze Pleyte omdat Piek aan het revalideren is van zijn operatie aan zijn teen in het AMC op 7 mei jl. Daarnaast werkt het weer ook niet écht mee :(.

Gelukkig hebben we het enige lange weekend dat we wél weg zijn geweest, fantastisch weer gehad en we hebben nog heel wat dagen voor de boeg!

Piek antiroest binnenkant onderwaterschipVandaag dus maar weer ff wat geklust aan de Pleyte: Piek maakte zich zorgen over soms wat water in de binnenkant van het onderwaterschip (terecht na de lekkage van de voetwaterpomp in de keuken: maar die is nu gerepareerd, dus alles is droog). Tóch de vloer open gelegd en hij wilde persé die laag met antiroest-verf behandelen. Superzware granieten stenen liggen daar trouwens in voor de ballast en het contragewicht vanwege het ontbreken van een kiel!

Ook is Piek bezig met de reparatie van de lamp in de keuken, want alles moet in orde zijn voor zijn “wilde” zeiltocht met zoonlief Sam over 3 weken. In plaats van hun jaarlijkse hikingtocht van  17 juni tot en met 25 juni 2013 (2011: Schotland; 2012: Noorwegen) gaan ze nu (i.v.m. met niet goed kunnen lopen Piek) 9 dagen weg met de boot (ws. naar de Wadden: spannend :)).

inschrijving SSSPNog een leuk dingetje: in de haven zei Bertus tegen me dat we in de Spiegel der Zeevaart stonden vanwege onze inschrijving in het register van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *