Eerste paar daagjes weg: 1-4 mei 2013


op weg Marina MuiderzandWoensdagavond 1 mei 2013: de Pleyte volgeladen en op naar de Zeesluis Muiden om daarna in de Marina Muiderzand te overnachten.IMAGE_2E6F2DF1-B6E0-44B8-8EE0-C5BBC1C70903 Flink windje en na een paar duw-en-trek manoeuvres liggen we dan eindelijk! Heerlijk gedineerd aan boord en lekker geslapen.

De dag daarna eerst het plan spannend onder de Hollandse brugnaar Volendam te gaan, maar gezien de winden tegen de resterende dagen, was het verstandiger om naar de Veluwerandmeren te gaan. Heerlijk gezeild en ’s middags met een lekker zonnetje de Jachthaven ’t Huizerhoofd van Huizen binnen gevaren. Altijd een spannend gevoel, onder de Hollandse brug door!

In Huizen

Perfectie :)

Aan de borrel in het zonnetjeHmmm in de kuip.

 

 

 

Wat zijn we weer dankbaar en blij met ons schip!

 

Vrijdag 3 mei was een superzonnige dag met bijna geen wind, dus Piek op zoek naar het waterlek in de boot….(er stond steeds Piek aan het klussenwater in het onderwaterschip en dat is niet goed voor de Oude en nieuwe voetwaterpomproest). En ja hoor, gevonden: de voetwaterpomp in de keuken lekte constant water. Piek het zeil eruit gehaald en het hout van de vloer was ook al nat. Gelukkig was er in de haven een watersportwinkel en na wat heen en weer geloop van Anja, Naardenzat er aan het eind van de ochtend een nieuwe niet-lekkende voetpomp in…. Trots op m’n klussende professor hihihih. Daarna toch de trossen los en er was zowaar wat wind opgestoken: dus lekker gezeild naar de Jachthaven Naarden.

 

Anja duwt de zwaarden zover mogelijk het water in met haar voet

Anja duwt de zwaarden zo vér mogelijk het water in met haar voet, omdat Piek een andere platbodem wilde inhalen (hetgeen gelukt is).

Zomerse lasagna-salade

Weer een stralend zonnetje en tot ’s avonds laat met een fijn muziekje in de kuip zitten kletsen en lezen en borrelen.

Zaterdag 4 mei weer richting thuishaven, want ’s middags werden we verwacht bij het verjaardagsfeestje van Radboud en Zosha.

Kosten overnachtingen

 

Oké, een boot kost geld, maar de overnachtingen zijn niets vergeleken met een hotel !!!

 

 

Wanneer we weer vertrekken hangt af van de operatie van as dinsdag van Piek aan zijn voet (en de agenda van Sam, want die kan mee als vervangende schipper 🙂 ).

Het ultieme genieten en relaxen

Onze routes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *