Klaar-klaar-klaar voor het zeilseizoen!

IMAGE_F0EA2648-2647-46DE-8690-3DDE560233F0

Zo: de laatste hand gelegd aan de finishing touch. Van zoonlief Sam moesten we de banken in de kuip absoluut even wit lakken voor de mooi… Gedaan dus (heb meteen het motorluik ook even meegerold:)! Zal nog mooier zijn als de teakhouten vloerdelen erin liggen.

Reparatie teakvloer kuip

 

Die, by the way, ook her en der wat gerepareerd moesten worden. Ook maar gedaan (let op de slimme constructie van Anja om de houtlijm per blokje goed samen te drukken; de strips gaan er uiteraard weer vanaf zodra alles goed droog en gelijmd is)!

IMAGE_AD265EE1-4C32-4A2E-8A6B-A3501EFE0CB7Als laatste de ster op de zwaarden gemonteerd, zodat je de moerkop niet meer ziet….

NU IS HET ZOVER……….

De Pleyte kan het water in: a.s. vrijdag 12 april 2013 gaan we de accu’s in de boot zetten; de mast, giek en kluiverboom vastzetten aan de boot met spanbanden (ivm het takelen vanaf de bok in het water); een motorcheck; landvasten aan de bolders en kikkers en dan kan ze zondag 14 april het water in en varen we naar ons vaste plekje in de zomerhaven (om de hoek:):).

ZE ZIET ER MOOIER UIT DAN OOIT:

Zwaarden

Terugblikkend op het winterseizoen constateren we dat we súperveel gedaan hebben: méér dan gedacht, maar dat het ons niet opgeslokt heeft. We waren niet alle avonden en weekenden met de boot bezig: één voordeel was dat Piek en Anja elkaar afwisselden in klussen (de een schuurde bijv. en de ander lakte: dat scheelt enorm veel tijd)…. Verder hebben we dit jaar heel veel extra dingen gedaan die volgend jaar niet meer hoeven te gebeuren, zoals het kaalhalen en repareren van de zwaarden; het kaalhalen en tig-keer lakken van de potdeksel; het krabben en behandelen van de randen onder de potdeksel; het zwarte deel van het schip lakken; het wit lakken van de gangboorden; reparatie aan de teakvloerdelen van de kuip; het lassen van de anodes en het op maat maken van de bok.

WE HEBBEN ER ZIN IN………. WIE GAAT ER MEE ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *