Sam, onze kluszoon

onze dokter in spé.

Vandaag, zaterdag 2 maart 2013, met zoonlief Sam naar de winterhaven (Piek zit nl. met 21 graden in Okinawa, een stad op een subtropisch Japans eiland in de Oost-Chinese zee). Tijd voor Sam om beide randen onder de potdeksel met anti-roest te behandelen….Eerst maar eens het winter-afdekzeil eraf :).

sam antiroest

 

Anja was de klusjesvrouw, dus op naar Karwei voor kwastjes en handschoenen en daarna is zij aan het krabben geslagen en bezig met het kitten

IMAGE_AA27AEB7-FEFA-4C30-BBB9-DF01BF4E2478van de randen onder de zitbanken in de kuip. Ook moest er nog een lunch gehaald worden, dus !!

 

Op een gegeven bijklets-moment met onze buurman, bleek dat onze schroefas geen vet had: OEI !!!!!! Sam wat slagen gegeven aan de vetpomp in het motorruim: maar het schroefasvet vet bleek zo goed als OP te zijn: dus Anja weer naar de watersportwinkel (gelukkig om de hoek).Sam met de vetpomp

Daar ook meteen maar 6 aluminium anodes gekocht die Reijer (de schoonvader van Niqee) begin april op ons onderwaterschip gaat lassen. Heel aardig van Watersport de Bruyn is dat ze

anodes

een stalen plaatje voor me hebben gesneden dat we als mal kunnen gebruiken om de volgende keer precies passende gaten in de anodes te boren, waardoor er nu alleen de moeren aan het schip gelast hoeven te worden. Prijsverschil met de andere anodes: 100 euro :):).

antiroest

 

Eind van de dag (11.00-16.30 uur): alle randen binnen en buiten in de antiroest en flink wat gekrabd plus inkopen gedaan…….. (O ja: de kluiver ligt ook weer in de kantine op een zeil om morgen verder gelakt te worden door Anja).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *