Met dank aan Reijer !

Op deze koudste 24 maart óóit, is Piek gaan schuren in de winterhaven (net als gisteren toen de gevoelstemperatuur -15°C was). De tijd dringt en het onderwaterschip moet af en de mast en potdeksel kaal en gelakt! De hoop is gevestigd op een lang, iets warmer Paasweekend (volgende week vrijdag 29 maart – maandag 1 april 2013), zodat de Pleyte waterklaar gemaakt kan worden. Het lakken van mast en potdeksel kan desnoods ook nog in de zomerhaven na deze veel te lange winter (even ter vergelijking: zondag 24 maart 2012 was het 17-19°C en terrasjesweer!)

IMAGE_8BCAACF4-FA73-41DC-B4A6-5A6EB7A140A5Afgelopen week is Piek in heel wat verloren avonduurtjes bezig geweest om 12 gaten van 11 mm in 6 anodes te boren. Nieuwe boortjes aangeschaft: lukte niet. Andere boor gaan huren (bleek defect te zijn), wéér andere boor elders gehuurd: maar 4 gaten en verder niet. Totdat Reijer belde: de vader van Sander (vriend van onze dochter Niqee) die de anodes gaat lassen en zei dat we meteen ermee moesten stoppen. Hij kwam ze ophalen, het schip inspecteren en had zelf blijkbaar betere apparatuur, want binnen IMAGE_86CDD2B9-636B-4ECC-B0A5-AD6E81C49FD610 minuten was het gepiept en zaten de gaten erin!

IMAGE_4B5FFF18-2931-4CE4-ABD3-31D7A5D49E0FVanochtend kwam Reijer met zijn lasapparatuur naar de haven en binnen 2 uur zaten er 4 anodes onder het schip gelast en is onze bok op maat gelast voor volgend jaar wal…

 

Wat een handige, aardige en behulpzame schoonvader heeft onze dochter Niqee hé !!!

Reijer aan de las

 

Eén gedachte over “Met dank aan Reijer !”

  1. Hier al gemopper van mijn gezin over dat er in Friesland vandaag nog steeds geschaatst wordt en dat, als het zo doorgaat, we in juli nóg steeds aan het schaatsen zijn. Haha, daar zal ik mijn gezin weer eens aan herinneren als in juli a.s.de mussen gebraden van het dak vallen.
    In elk geval hebben jullie weer doorgebikkeld voor het goede doel. Laten we hopen dat jullie snel kunnen genieten van prachtige vaarten (al dan niet met gebraden mussen die van het dak vallen)., maar in elk geval minstens met een lekker zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *