Met dank aan Iet en Bertus !!!

IMAGE_7F57BE8D-3E52-45AA-8E81-BBD0CFEDA2AA

Vandaag een zéér dankbare Anja: want Bertus en Iet hebben de bok verder op maat gemaakt met houtblokken. Ze moesten de Pleyte opkrikken en zelfs verplaatsen boven de bok om alles precies passend en metend te maken! Anja stond ernaast alleen maar een beetje te ‘gillen’, want het zag er allemaal heel spannend uit. Zo’n zwaar schip met een krik! Ger kwam de boot ook nog tegenhouden.

 

Bok op maat

Verder allerlei tips gekregen zodat we tijdens de zomer precies weten hoe de houtblokken nu permanent op de bok bevestigd moeten worden (met 8 mm bout en moer), dan is het uit het water halen volgend jaar een fluitje van een cent. Dan staat de Pleyte eindelijk helemaal over de hele lengte op haar scheg, wat beter is voor de druk op het onderwaterschip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *