Koud weekend 23-24 februari ’13

Piek 23 februari aan het krabbenEven een groot applaus én respect voor mijn mannetje die afgelopen zaterdag én zondag de hele dag aan de randen onder de potdeksel de roest heeft weggekrabd en geschuurd.

Het was onder het vriespunt en de gevoelstemperatuur lag rond -7. Zondag sneeuwde het zelfs licht. Maar wat een doorzetter!

 

IMAGE_26D3594B-F0A7-4677-83FE-B0F1857C9702Zelf heb ik ook nog een klein stukje gekrabd, maar helaas: fysiek té zwaar voor mij en mijn knie, die meteen op slot sloeg bij al dat gekruip over het dek :(.

Nee, de echte held is Piek die de hele binnen- en buitenkant onder de potdeksel roestvrij heeft..

IMAGE_DA00421F-AFDC-4F01-848C-2D215B6308E1gaffelBlijkbaar hebben we hierin, na 33 jaar relatie, ook een goede verdeling: Piek het schuren en krabben (én het hijsen en strijken van de zeilen én het aan- en afmeren) en ik het lakken en verven (én de motor tijdens hijsen en strijken zeilen én de landvasten én de catering én de routeplanning én de inrichting)… Thuis op zolder staat nl. mijn werk: de gaffel, helmstok en pikhaak in de lak!

Verder is het zo dat er nogal wat werk verricht moet worden voordat ons schip zondag 14 april a.s. weer het water ingaat en belangrijk is, dat we na 20 maart niet meer in de haven mogen schuren (de periode daarna tot de waterlating is de winterhaven veilig voor de lakkers en de schilders die geen stof van de schuurders willen).

We hebben dus voor al het schuurwerk (mast, giek, dek, potdeksel zélf) niet zoveel tijd meer :(. Want Piek gaat deze week tot en met 7 maart a.s. (onze dag van onze relatie 7 maart 1980 :)) naar Japan en gaat daar een fantastische rondreis maken met zijn Japanse collega’s Hitoshi van de Toyohashi University of Technology en Kyoko van het National Institute of Japanese Language and Linguistics) naar Tokyo, Okinawa en Kanazawa), Vandaar deze koude actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *