Één ding klaar…pff

zwaarden

 

Zo, de zwaarden zijn klaar: gerepareerd met eikenhout, nieuwe roestvrijstalen schroeven, één keer in de epoxy en drie keer in de 2-componentenlak! Ze zien er – 33 jaar oud – heel erg goed uit. Nu op naar de volgende klus 🙂 :(.

 

5 gedachten over “Één ding klaar…pff”

 1. Wij gaan volgende week beginnen met kaal schuren. Dit weekend skûtsjes optuigen in Friesland, effe wat anders. Welke epoxy en 2c lak hebben jullie gebruikt? Ik overweg toch ook zo iets te doen in plaats van lakolie oid.

 2. Gaat die 2 com. lak ook niet scheuren omdat hout werkt en die lak is knoert hard
  Waarom geen 1 com. lak over die epoxy, die werkt iets mee

  René

  1. Hoi hoi, de rest van al m’n hout staat in de 1 Comp lak. Maar dit was tip van m’n houtreprateur omdat zwaarden zoveel te lijden hebben: optrekken, water in, water uit. In 2013 erop en geen enkele scheur nog. Ieder jaar licht geschuurd en 2 nieuwe laagjes. Winter 2014/2015 licht geschuurd en gelakt met 2-componenten Epifanes PP Vernis Extra A en Verharder PP Vernis Extra B. voor meer UV-bescherming.
   Zeer tevreden!!!
   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *