Zwaarden lakken

Zo… deze week wordt de laatste hand gelegd aan de restauratie van de zwaarden. Hierna kunnen ze – qua groot onderhoud – weer een jaar of 30 mee, met ieder jaar een lichte schuurbeurt en een laklaag.

IMAGE_27ABF1AB-5C4F-4165-B00D-F42AC959F857Inmiddels zit er nu één laag epoxylak op en één laag 2-componentenlak van Epifanes Poly-urethane Jachtlak blank met UV-filter. Morgen worden beide zwaarden licht geschuurd en met schoonmaakazijn afgenomen en in de kantine van onze winterstalling van Jachthaven de Zeemeermin wordt weer een nieuwe laklaag (of 2) aangebracht.

Pffffffffff, wéér een ding dat we kunnen afstrepen voordat we zondag 14 april het water ingaan!! Het begint al te kriebelen! Volgende week of zo gaat het winterzeil van de Pleyte, want dan hebben we maar tot half maart de tijd om allerlei zaken te schuren, want ná half maart mag er niet meer met een machine geschuurd worden omdat anderen gaan lakken. Dat wordt krap, want Piek gaat ook nog 8 dagen rondtrekken door Japan van donderdag 28 februari tot donderdag 7 maart met een aantal Japanse collega’s (ja, de bofkont!!). Volgende week de kluiverboom en de giek schuren (door Piek) en lakken (door Anja), dat kan immers ook binnen. Maar dan gaan we toch daarna een mooi seizoen tegemoet. Zo zei iemand in de haven: “in de winter ben ik er voor de boot en in de zomer is de boot er voor mij :)”.

photo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *