Voorbereiding winterstalling 2012/2013

Tja, jammer genoeg is het dan zover: zondag 21 oktober 2012 gaat de Pleyte uit het water en op de bok in de (open) winterstalling van onze haven “De Zeemeermin“.

Na 6 oktober jl. nog een lekker dagje gezeild te hebben (met Marc en Angelique), zijn we zondag 7 oktober de kajuit gaan leeghalen….. en dat is zowat een heel huishouden: alle kussens, servieswerk, potten en pannen, gordijntjes, tent, stoelen, medicijnkoffer, eten/drinken, voorraad, kachel, toilettassen, boeken, beddegoed, lampen, etc..etc.

 

Piek heeft warempel alles op onze “sportzolder” (zo heet de rommelruimte op onze 2e verdieping waar alle sportspullen etc. liggen) kunnen wegbergen. Óók foto’s gemaakt van alle situaties en verbindingen, zodat we daar een uitdraai van kunnen maken en erbij kunnen schrijven van wat wat is.

 

Zaterdag 13 oktober hebben we het grootzeil en de kluiverboom eraf gehaald, alle banken eruit, de vloer eruit en de kuip schoongemaakt. Onze Pleyte wordt aardig kaal :(. Meteen 2 vochtvreters aangeschaft voor de winter en touwen om de boot straks in te pakken met dekzeil.

 

In de afgelopen weken heeft Anja de steun voor de giek en de mast een groot aantal keren gelakt, dus zondag 14 oktober was het zover: tussen (én ín) alle regenbuien door, de mast gestreken en (met z’n 2-en: já mensen!) naar de punt van de boot verschoven, houtblokjes (bij Frank Lisser gehaald) op maat gezaagd zodat de mast goed in de mastkoker kan rusten en alle vallen en schoten eraf!!

Anja met etiketten alles beschreven, zodat we over 6 maanden nog weten wat wat is… Ook nog even met de vorige eigenaar gemaild over tips en trucs…. altijd fijn!

Het voelt als heimwee dat het zeil-seizoen voorbij is, maar met een zoet verlangen naar april 2013 wanneer het weer gaat beginnen!

Het komende laatste weekje moeten we nog het water uit de tanks laten weglopen, het water uit het motorruim pompen, de dieseltank afvullen, een spanner over de mast en dan woensdag 17 oktober de Pleyte overvaren naar de Bruyn Watersport voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de Bukh binnenboordmotor. Daar kunnen we haar dan laten liggen totdat de hijskraan onze Pleyte op haar bok takelt op zondag 21 oktober 2012.

 

 

Zo ligt onze Pleyte er voor nu bij:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *