Reparatie 30 oktober 2012

Nadat 29 oktober jl. onze man van de Bruyn Watersport langskwam om antitvries in de motor te doen (morgen even de accu’s eruit en aan de druppellader), was vandaag de dag voor het bezoek van Pim van Pimmerman! Al eerder had hij de rot in onze giek gerepareerd en vandaag werd de schade aan de mast gerepareerd (en allerlei andere kleine dingetjes omdat Pim
altijd materiaal overheeft).

 

 

Ondanks dat het regenachtig was, is het toch gelukt alles te föhnen en te dichten: 1) de schade aan de mast; 2) klein plekje aan de sieraanhechting van het roer; 3) paar plekjes aan de kluiverboom en een 4) klein plekje aan de helmstok!! Binnenkort even gladschuren en een laklaagje en in het voorjaar alles goed schuren en lakken. De helmstok gaat mee naar huis en die wordt op de knutsel/logeerkamer helemaal netjes afgelakt (geen moeite: iedere dag even snel een laagje en dat 8 lagen of zo :)).

Pim verder ook advies gevraagd over de potdeksel van de boot, die volgens een aantal mensen verwijderd zou moeten worden vanwege roestvorming eronder. Volgens onze expert is dit nu nog zeker niet nodig. Advies is: goed de roest wegkrabben aan beide kanten van de potdeksel en dan dichtkitten zodat er geen zuurstof meer bij kan (en dan zien we wel weer verder over 10 jaar of zo; dan kunnen ook zelfs alleen delen vervangen worden).

Goed bezig geweest vandaag dus en wat ook leuk is dat er altijd mensen in de kantine van de winterstalling aanwezig zijn die allemaal met elkaar ontzettend veel knowhow hebben: daar hebben wij wat aan! Uiteindelijk zowel de kluiver als de mast ingepakt met een “pleister” die er over een paar dagen afmag (en dan hoeven we alleen het ruwe eraf te schuren).

Dit weekend toch maar alvast eens wat roest gaan wegkrabben (die zwaarden komen in december/januari wel: dat kan toch binnen daar).

2 gedachten over “Reparatie 30 oktober 2012”

  1. jullie zijn er maar mooi druk mee zowat elk weekend, hoe gaat dat in het voorjaar ?, komt dit werk elk jaar terug ? of is het alleen nu zo omdat er flink wat hersteld moest worden….groeten en veel succes

  2. jajajajajaja. nu is het veel werk, volgend jaar zal dat minder zijn
    hihihihihiihihi (hopelijk). Komend voorjaar wordt het veel lakken en
    schildereren, maar dat hoeft dan het jaar erna niet…, dus dan rustiger!
    xxxxx anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *