Marc-Angelique-Lotte-Sophie @de Spiegelplas 6 oktober 2012

Tot het allerlaatste nippertje was de weersverwachting slecht. Maar zaterdagochtend zou het vanaf 11.30 uur droog worden. Het plan was dat Piek en Anja de Pleyte voorbij de Zanderijsluis zouden varen en daar om 12.00 uur Marc (broer van Piek) en Angelique (vrouw van) en Lotte (9 jaar) en Sophie (6 jaar) zouden oppikken!

 

Piek en Anja wel met wat motregen weg uit de haven, maar eenmaal voorbij de Vechtbrug klaarde het op en brak de zon door!!!

Een  “jammergevoel” dat dit de laatste zeildag van het seizoen 2011/2012 wordt, want morgen wordt de boot uitgeruimd, volgende week wordt de mast gestreken etc. en op zondag 21 oktober gaat de Pleyte het water uit en naar de winterstalling!

 

Het bleek een prachtige dag met zon te worden. Allereerst moest natuurlijk onze Pleyte bewonderd worden; even koffie met koek en daarna door het ‘mangrovebos van Sander Lodewijkx’ en aanleggen voor de lunch…..

 

 

Daarna lekker een paar uurtjes gezeild (mét zon) en om 17.30 uur weer door de sluis terug naar Weesp. Nog een borrel op een aanlegplek voor 24 uur in de Vecht en rond 19.30 uur terug in de haven. Na nog een lekker thais soepje en pasta carbonara en tiramisu aardbei (én spelletjes op de ipad door Lotte en Sophie) @Home Vossenhol), kwam er een einde aan een superleuke dag)….

 

 

O ja, Sophie’tje van 6 jaar oud werd nog wel even in de mast gehesen: hihihihihi.

Voor meer leuke foto’s :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *