Weekend Frank en Mirjan @de Pleyte (1-2 september 2012)

Zaterdag 1 september 2012:  Weesp – Volendam (oude haven)

Zaterdag 1 september was de weers- en windvoorspelling weer goed, dus van dit soort laatste weekendjes moet je profiteren. Vandaag zeilen vrienden Frank en Mirjan een dagje mee. Afgesproken hun net na de spoorbrug om 11.30 uur op de losplaats op te pikken, maar bij aankomst bleek het naseizoen van de brugbediening in te zijn gegaan (eigen schuld, niet gerealiseerd dat het 1 september was). Dus pas de spoorbrug om 12.30…. Mirjan gebeld dat ze naar de aanlegsteiger van de Moby Dick moesten komen en daar aangemonsterd… Weer terug en aangelegd bij de wachtsteiger van de spoorbrug en de Pleyte bewonderd en koffie en thee gedronken.

 

Heerlijk zonnetje, lekker geluncht tijdens het zeilen en rond 16.30 uur aangelegd in de oude haven van Volendam. Borrel, hapjes, muziek van Café de Molen en kletsen in het zonnetje: genieten dus!

 

 

Rond een uur of 22.00 uur Frank en Mirjan uitgezwaaid bij de bushalte naar Amsterdam CS en wij in de kuip nog wat nagepraat.

 

 

 

Zaterdag 2 september 2012: Volendam-Weesp

Anja alweer om 09.00 uur wakker en wat verse paling gekocht en betaald bij de havenmeester. Best wat meer wind, dus met één rifje in het grootzeil rond 10.00 uur weggezeild. Tot een uur of 12.00 lekker gezeild (Bft. 4), midden door een zeilwedstrijd. Op een gegeven moment snel de motor aan, want de A1-brug in Muiden om 13.30 uur moest gehaald worden. NEE DUS!!! Op 10 minuten gemist !! en wat vervelender was, de volgende tijd was pas 19.30 uur (naseizoen). Bijkomend probleem: die avond werden Piek en ik om 19.00 uur op de tennisclub verwacht voor onze bardiensten. Wat nu: eerst maar even in de passantenhaven nét voor de A1-brug aanleggen en overleggen. Mast strijken? Geen zin in. Bardienst afkopen? 90 euro: te duur. Sam bellen en vragen of hij samen met Piek de boot om 19.30 door de A1-brug en de Spoorbrug en de Vechtbrug wil varen, zodat Anja lopend naar huis kan en de bardienst kan draaien. Onze redder in nood kon, dus zo gezegd zo gedaan. De paling gegeten en wat wijn/bier gedronken tijdens het wachten.

Weer een enerverend weekend en het mooie is, dat zodra je de haven uit bent, je meteen in vakantiesferen komt.

Voor meer leuke foto’s :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *