Vakantie deel 2 (22-28 juli 2012)

Zondagavond 22 juli 2012: Valkenburg-Volendam

Na een superleuk weekend in Limburg met de kinderen plus aanhang voor -op zaterdag- de 90e verjaardag van Ma Vossen en -op zondag- de 90e verjaardag van Ma Weisscher, met z’n allen naar Volendam gereden, waar we de boot voor 3 nachten geparkeerd hadden.

 

 

Heerlijk (met Simon) gedineerd aan de waterkant bij Restaurant Paviljoen Smit-Bokkum. Daar kreeg Niqee het voor elkaar lootjes voor Sinterklaas te trekken!!!!!!!!! whahahahahah…. Daarna ging ieder zijn eigen weg. Wij nog ff nagepraat in de kuip en lekker geslapen.

 

Maandag 23 juli 2012: Volendam-Lelystad (Deko Marina): 15 mijl

Om half 11 uitgevaren richting Lelystad. Heerlijk windje (3-4 bft), heerlijk zonnetje. Bij wegvaren werd er weer een foto gemaakt door onze Engelse buurman van onze fantastische boot. Trouwens bij aankomst in Lelystad werden we meteen gecomplimenteerd met onze mooie boot door onze nieuwe buren!!!!

Best ff spannend, want we besloten de komende dagen op het IJsselmeer te gaan varen gezien de windvoorspelling. Dus de houtribsluizen bij Lelystad door. Nooit gedaan, dus benieuwd. Veel beroepsvaart die eerst gaat, want precies in het midden van de sluis ligt ook een brug. Dus we moesten vierdubbel in de sluis voor de brug, daarna de sluizen dicht en dan aan andere kant open en daarna voor de zeilboten de brug open. Prima manoeuvre en natuurlijk weer het leukste bootje van iedereen :):).

Daarna keurig aangelegd in box b39 van deko marina lelystad. Heerlijk geborreld en Anja een lekker voorafje van meloen met prosciuttto gemaakt met daarna spiesjes, stokbrood, salade en kruidenboter. Piek heeft de boot gepoetst en is lekker gaan douchen.

Heerlijke dag met heerlijk weer. Enige minpuntje was dat Sam belde dat hij een aanrijding had gehad met onze auto: iemand reed achteruit en hij was te laat, dus rechterspiegel kapot en deuk in de auto (enorm balen van de kosten, maar gelukkig geen schade aan Sam).

Dinsdag 24 juli 2012: Lelystad – Enkhuizen (Compagnieshaven) 13 mijl

Rond half 11 vertrokken met een heelijk zonnetje maar weinig wind. Even wat gezeild en Anja gezond, maar rond de middag toch maar de motor aan. We kregen een plekje toebedeeld aan een kopse steigerkant, dus lekker zicht op de meldsteiger. Twee lekkere halve kippetjes besteld en onder een geïmproviseerde zonneluifel lang in de kuip gezeten.

Woensdag 25 juli 2012: Enkhuizen – Lemmer (Spiegelhoek) 16 mijl

Vandaag kwamen Sam en Franka twee daagjes meezeilen. Lekkere croissantjes en koffie voor de schatjes en daarna de haven uit. Eerst was het plan naar Urk te gaan, maar de wind en de zon stond lekkerder voor Lemmer. Rond 4-en de haven in en wederom aan de borrel. Grappig hoe iedereen weer in de zeilstand van Turkije gaat staan: ieder doet zo zijn taakjes in de haven, sam electra, franka drinken en tafeltje etc….

Sam en Piek gingen de maten van een aan te schaffen kluivernet opmeten en Anja en Franka even dorp in voor avondeten. Lekkere pasta gemaakt en na het eten wat spelletjes gedaan in de kuip. Ook Niqee nog even gebeld, want die missen we wel heel erg!

Donderdag 26 juli 2012: Lemmer – Enkhuizen (Compagnieshaven) 16 mijl

Anja weer vroeg op en lekker gaan douchen. Daarna zij het dorp in en naar Action en Lidl en Jumbo en al haar eerste sinterklaaskado’tje gekocht :):). De 3 schatjes liggen nog te pitten. Na het ontbijt toch nog ff gezeild ondanks weinig wind. Anja en Franka veel gezond op het voordek. Supergezellig liggen kletsen (en een piepklein dutje). Bij binnenkomst haven komen we Henk en Thea met hun nieuwe schip tegen. Grappig!  Kip met patat en salade gegeten en lekker kolonisten en Yahtzee met Franka gespeeld. Sam heeft warempel gewonnen met schaken van Piek!!!!!

Vrijdag 27 juli 2012: Enkhuizen – oude haven Volendam (15 mijl)

Uitgeslapen, lekker ontbeten. Alle drie de tankjes afgevuld met diesel (55 euro voor 30 liter) en Sam en Franka -helaas- weer uitgezwaaid. Geen wind, dus op de motor naar de oude haven van Volendam. Door het Naviduct bij Enkhuizen. Lekker gezond. Laatste plekje in de oude haven keurig ingevaren en giga gezellig met leuke muziek uit onze tijd van Bar de Molen aan de overkant.

Wel benauwd door dreigende onweer, maar zeiltje in kuip opgezet en lekker aan de borrel (kaas met vijgenchutney en olijven) en de kranten. Af en toe wat gespatter, maar wij zitten lekker en droog! Heerlijke prosciutto met meloen en shoarma-gehakballetjes met satesaus en salade en brood met kruidenboter. Life is heerlijk!!!!

 

 

Hele gezellige avond gehad onder het zeiltje totdat Niqee om half 2 belde dat ze ziek was. Wat heen en weer gesmst tot half 4 en om half 8 haar ziekgemeld bij Hogeweyk.

 

 

Zaterdag 30 juli 2012: Volendam-Weesp (13 mijl)

Besloten om vandaag de eerdere brug van 12.30 te pakken zodat we Niqee kunnen gaan verzorgen, dan zijn we rond half 3 in de haven (in plaats van half 7). Keurig de box uit en de zeilen op. Bft 2 en onder een wisselend wolkendek richting huis. Snel naar Niqee en op naar de verzorging (zelfs die avond nog naar de huisartsenpost in Gooi Noord gegaan met haar!!)

Aanschaffen dit keer:

  • 1 sinterklaaskado (hahahaha)
  • Letters ‘weesp’ messing gepolijst (53 euro)
  • 1 olielampje voor in de kuip (12,50 euro)
  • 1 hardhouten bijzettafeltje voor in de kuip (90 euro)
  • Ovenwanten (2 euro)
  • Wat gereedschap bij de Action (spijkers, vogelbektang, steeksleutel)
  • Krat voor in motorruim (5 euro)
  • Half pond paling in Volendam (15 euro)

Verder alle dagen keurig gekookt en geen een keer uit gaan eten (behalve zondagavond met z’n 6-en in Volendam).

Meer leuke foto’s:

OP NAAR DEEL 3 VAN ONZE VAKANTIE: 17-24 AUGUSTUS 2012 !!!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *