Zeilend klussen naar Marken met Sam 14-15 juni 2012

 

Donderdag 14 juni 2012: de allereerste keer richting Markermeer. Sam wilde weer mee en dat vonden Piek en ik heel erg leuk. Niqee moest dansen en helaas niet van de partij :(.

 

 

Dus met z’n 3-tjes om 09.00 uur door de Lange Vechtbrug in Weesp, om 09.30 door de Spoorbrug Weesp, 10.30 uur door de A1-brug in Muiden en tot slot door de Groote Zeesluis Muiden.

 

 

De zon scheen, er stond een klein windje en meteen de zeilen uit. Anja had schuurblokken meegenomen, dus tussen de zeilen door de hele rand van de Pleyte geschuurd!! Sam heeft zelfs vanuit zijn bootmansstoel de slechte plekken in de mast geschuurd. En Piek: tsja die moest een proefschrift lezen, in ieder geval lekker in het zonnetje 🙂

 

 

 

Op een gegeven moment bedachten we dat het wel tijd was om naar de haven te gaan: dit keer de jachthaven van Marken. Maar dat duurde langer dan gedacht volgens de waterkaart van de ANWB op de Ipad, dus de motor erbij en daar kwam het Paard van Marken in zicht.

 

Na een flink ingewikkelde manoeuvre in de krappe haven van Marken, lekker aan de borrel op de Pleyte en daarna uit eten in één van de twee restaurantjes aan de kade.

Terug op de boot weer buiten gezeten, dit keer met het kacheltje aan in de kuip.

De ochtend erna hoorden we de wind al waaien, er was een fikse beaufort voorspeld. Soepel de haven uit en op de motor (want wind tegen en een deadline van 12.30 uur A1-brug Muiden) in de regen richting thuishaven.

 

Omdat we eigenlijk pas zaterdag de 16e terug zouden komen en Niqee ons niet had thuis verwacht (want afspraakje Sander 🙂 ), zijn wij die avond met z’n 2-en gaan uiteten in Weesp en hebben daarna geslapen op de boot. Anja’s oude middelbare schoolvriendin, Margo uit de 5e VWO-klas (1979) kwam samen met haar Hans de Pleyte bezichtigen en een borrel drinken (tot 01.30 uur….)

 

’s Ochtends met een klein zonnetje ontbeten op het dek en daarna – eindelijk – “de kluiverboom opgezet.

 

 

 

 

 

Voor alle leuke foto’s van dit reisje: klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *