Lakken & kitten (& losschroeven :)

In de enige paar droge uurtjes deze week heeft Anja de houten rand van de boot en ’n paar delen van de zwaarden voor de eerste keer gelakt (het schuren was al door Sam en haar tijdens het zeilen naar Marken gedaan). Ook wat roestplekjes weggeschuurd en aangetipt met anti-roest en zelfs onder de bank-randen gekit met “Bison Siliconenkit Transparant”!! In de winterstalling worden de randen wel goed kaal gemaakt, voor nu moet dit voldoen, wel nog ’n paar laklagen te gaan. Maar op de een of andere manier geeft “het zijn” in de haven al een vakantiegevoel, dus dáár klussen is niet erg.

Donderdag 28 juni heeft Sam even de schroeven van het naamplaatje “H’wyk” (naar Harderwijk van de vorige eigenaar) van de spiegel afgezaagd. Door een verbouwing aan de brandstoftank bij de vorige eigenaar konden we niet meer bij de moeren, vandaar !

 

 

Inmiddels zijn de letters “Weesp” in gepolijst messing online besteld.

Wat staat er nu nog op het to-do-lijstje:

 • zeilen
 • hout paar keer lakken
 • woonplaatsplaatje lakken en letters erop schroeven
 • bodemrand kuip kitten
 • sam mast lakken (alleen hij kan erin klimmen en minder veel werk dan strijken van de mast)
 • zeilen.. zeilen.. zeilen…..

In de winter volgt er wel een ander stappenplan……….

 

 

Gelukkig hebben Sam en ik ook nog lekker geluncht bij de Schalkse in Weesp. En daarvoor waren we voor zijn slipcursus in Gouda:

 

 

 

 

Voor de liefhebber: Sam@slipcursus: “zo moet ’t niet”:

Sam@slipcursus: eerste “zo moet ’t wél”:

4 gedachten over “Lakken & kitten (& losschroeven :)”

 1. It’s a family affaire…
  Als jullie klaar zijn met dat gezeur (over 2 jaar), kunnen we aan de motorboot!
  En vervolgens ieder jaar naar Oerol.
  Dat kunnen we dan nog jaren volhouden, till we die.
  Goed bezig vrienden! Uuk.

 2. Daar wordt hard gewerkt, zie ik. Een tip: gebruik geen siliconenkit op plekken waar je ooit (!) nog wilt schilderen of lakken. De verf pakt dan niet meer. Hele goede kit zonder siliconen en lekker elastisch is Sikaflex. Als het er iets minder op aan komt kun je natuurlijk wat goedkopers pakken.

  1. Thanks….. goede tip (maar dit is op de rand van de stalen bank waar anders water bak van boot binnen loopt (moet ooit opnieuw gelast worden, maar dat doet de schoonvader van Niqee :):)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *