De eerste reparatie

Vandaag de eerste grote reparatie aan de Pleyte, waar we toch even graag een expert naar wilden laten kijken. Bij de aankoopkeuring was een stukje rot in het puntje van de giek geconstateerd en daar kon niet de hele zomer met deze regenbuien nog eens overheen. Na wat googelen kwam Anja op een site van Scheepsvakman.nl, waar iedereen in ontelbare categorieën een vraag/opdracht kan formuleren. Wij plaatsten toen ook onze vraag online en daarna krijg je eventueel een reactie van een vakman en zo ook wij: Pim van Pimmerman.nl kwam vandaag even kijken (en eventueel meteen repareren).

 

Na wat gekrab zag de punt van de giek er zo uit:

Besloten (omdat het kon qua ruimte grootzeil én volgens de expert) een stuk van de giek af te zagen !!

 

 

Spannend hoor. Daarna alles uitgekrabd, thuis föhn gehaald om het natte, rotte hout te drogen en Pim heeft daarna het uiteinde van de giek wat geschaafd zodat het ijzeren blok (waar de kraanlijn aan vastzit) weer op het uiteinde van de giek past.

 

 

Eerst epoxy erop en daarna het blok vastgeschroefd. Nu nog de tijd om te drogen en uit te harden en dan zelf nog even een paar keer lakken en de achterkant een likje verf geven.

 

 

 

Klaar zijn we en zeeeeeer tevreden !!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *