Weekendje weg met Sam en Franka 18-19 mei 2012

Vrijdag 18 mei 2012 was het weer eindelijk zover: 2 daagjes weg met de Pleyte en dit keer gingen onze Sam met zijn Franka mee: gezellig! Omdat we nog flink wilden oefenen; de Weesper brug niet aansloot op de spoorbrug en de A1-brug én we tot slot ook gezellig bij het kampvuur wilden zitten, gingen we weer naar de Spiegelpolder in Nederhorst den Berg (ja Sander!!!).

 

 

’s Ochtends om 9 uur vertrokken we uit de haven in Weesp en rond 11.00 uur legden we aan bij het feestplekje van Niqee’s eindexamenfeest en 18e verjaardag (mei 2011) om lekker te brunchen.

 

 

 

Daarna heerlijk gezeild en ’s avonds weer aangemeerd om bij het kampvuur gezellig te kletsen en te borrelen. Voor de eerste keer het “masterbed” in de kajuit opgemaakt voor onze tortelduifjes en na een heerlijke nacht, stond Piek al om 07.00 uur op om nog te gaan werken (tja: deadlines hé)… Niet echt fijn, maar wel op een mooier plekje dan thuis achter je bureau.

 

De zon was er (EINDELIJK) en na een uitgebreid ontbijt weer zeilen en oefenen in het Paradijs (zoals dat plekje daar heet). ’s Middags weer aangelegd om te lunchen en te luieren in de zon (was weinig wind).

 

 

 

Uiteindelijk rustig aan om 17.00 uur naar de sluis gezeild, waar we een fantastische aanleg-manoeuvre uitvoerden (wel jammer dat het vlaggetouw in een boom bleef hangen…. hahaha).

 

In onze thuishaven wilde Sam de bokkepoot opruimen omdat het voordek er dan mooier uit kwam te zien (en hij had gelijk).

 

 

Na het schoonmaken van het chemisch toilet door Piek ( 🙂 ), lekker uit gaan eten bij de Griek in Weesp.

 Klik hier voor meer leuke foto’s🙂

2 gedachten over “Weekendje weg met Sam en Franka 18-19 mei 2012”

 1. Beste Anja en Piek,
  Na al je berichten gevolgd te hebben laat ik je iets van onze indrukken na. Het zeilen schijnt mij steeds moeilijker naarmate ik meer over jullie lees. Het ziet er fantastisch uit zo op het water te kunnen leven, ook het feit dat iedereen mee betrokken is met de onderdelen van het zeilen klaarmaken. Ik zou ,en zeker Willy alleen, kunnen toekijken en meegenieten, als het maar vaart.
  Spijtig dat men nog moet gaan werken, anderzijds goed want dan kent men beter het verschil .
  Komt er nog een dag dat jullie er de noordzee mee opgaan en hier dichtbij aanmeren (Blankenberge bv)
  Heel vele groetjes ,

  Livina en Willy

  1. Lieve Willy en Livina, ik hoop zooooo dat we Belgie snel aandoen, maar ik denk dat het toch wel een seizoentje of zo zal duren.. Handiger is het als jullie hier ergens in Nederland aanmonsteren :):)……. Piek en ik zouden dat heel gezellig vinden!!
   Lieve groetjes van ons….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *