Overvaren Pleyte met Sam 13-14 april 2012

Vrijdag 13 april hebben Piek en ik een hele middag uitleg gehad door de eigenaar van de boot en zijn zoon Peter, zodat we alles goed konden documenteren met betrekking tot motor, olielamp, vallen, keuken, toilet, maststrijken etc.etc… Toen zij de haven verlieten en Piek en ik al onze spullen in de boot hadden gelegd en we daarna een glas prosecco dronken op onze nieuwe aanwinst, heeft Piek deze foto gemaakt.

Zaterdag 14 en zondag 15 april hebben we – samen met Sam – dan eindelijk de Pleyte overgevaren van haar oorspronkelijke ligplaats in haven “de Knar” te Harderwijk naar de nieuwe thuishaven “de Zeemeermin” in Weesp (zie maiden trip onder de link routes)

Een vriendin van ons bracht ons met de auto naar de haven alwaar we om 09.30 aan boord gingen. Sam moest de boot eerst uitgebreid bewonderen, toen water tanken en daarna de trossen los: op naar het tankstation om de diesel vol te gooien, best spannend zo’n eerste keer aanleggen.

 

Daarna via de randmeren op weg naar onze overnachtingsplaats Spakenburg-Bunschoten en zodra we Harderwijk uit waren, werden de zeilen gehesen. De boot liep soepel en supersnel. De eerste sluis in Nijkerk werd keurig gepasseerd en we hebben die dag tot vlak voor de oude haven van Spakenburg gezeild.

Goed aangelegd en zowaar nog even in het zonnetje een prosecco en voor de mannen een biertje en daarna zelfs nog wat whiskey’s.

 

 

Beetje schommelig het dorp ingelopen dat in het centrum veel ligplaatsen met oude zeilschepen heeft: leuk! Lekker gegeten en terug naar de kajuit voor een drankje en wat napraten en het bed!

 

We waren superblij dat onze zoonlief mee was, snel op het dek, snelle knopenlegger, snelle zeiler en een geruststellende factor in het geheel.
De dag erna vroeg op, heerlijk ontbijt op de petroleumkachel en daarna weer vol in de zeilen op weg naar huis.
Bijna het hele stuk tot voor Muiden gezeild alhoewel de wind steeds meer toenam. Onder druk van Anja eerst een eerste rif en daarna een tweede rif in het gaffelzeil en we vlogen zowat onder de Stichtse Brug en de A6 door.

 

Op het Markermeer was het bijna windkracht 6, maar we gingen gelukkig snel de sluis van Muiden in.

Ook die manoeuvre ging goed en toen bleek dat we nét op tijd waren voor de openingstijden van de A1-brug in Muiden en van de spoorbrug in Weesp.

 

 

Dat betekent wel dat we een andere keer het strijken van de mast moeten oefenen, want we willen niet alleen van die openingstijden afhankelijk zijn.

 

 

Na de Vechtbrug in Weesp, konden we dan eindelijk de bocht om naar onze ligplaats in de haven. Best wat ingewikkeld, maar met z’n 3-en hebben we perfect aangelegd. Weer een biertje en een rosé’tje om te toosten en daarna Niqee en Franka gebeld om af te spreken voor hun bezichtiging.

 

 

 

Hier ligt onze dame dan!

 

 

Klik hier voor alle andere leuke foto’s van dit weekend !!

8 gedachten over “Overvaren Pleyte met Sam 13-14 april 2012”

 1. Congratulation with your beautiful acquisition. I hope you’ll have a lot of great, relaxing times on the boat and that you’ll create great memories.

  Hugs,

  Mihaela & Constantin

 2. Ha lieve vrienden, wat ongelooflijk stoer ziet dit eruit; we krijgen helemaal zin om aan te monsteren! .Wel met Prosecco, wijn en whiskey aan boord uiteraard maar dat is geloof ik al in de standaard uitrusting opgenomen. Een geruststellende gedachte 😉
  Liefs! Radboud en Ellen

 3. Welkom in Weesp!
  wat een mooie schouw hebben jullie gekocht!
  Een aanwinst in onze haven.
  Leuk dat je een foto van mijn boot hebt genomen tijdens de spoorbrug passage.

  Driewerf Ahoi
  Tjerk Rouw
  schipper zeiljachtje
  “Skarlun”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *