Instructie platbodemzeilen

genieten in zichzelf...

Vrijdag 6 april hebben we een dagje instructie gehad van Ruud den Hartog op de “Swaertenhondt” in Woudsend, Friesland. Dit hebben we last-minute kunnen regelen via ScheepsWijs Vaarcursussen.

Ondanks onze zeilervaring, wisten Piek en ik nl. niet veel van het zeilen met een platbodem die zwaarden, een gaffelzeil en een kluiver heeft. Wij zijn normaal gewend aan een rolgrootzeil en rolfok en een stuurwiel 🙂 🙂 , dus dit is toch wel wat anders!

Het was een fantastische ervaring, want Anja was een klein beetje huiverig voor het zware krachtwerk van zwaarden in en uit het water hijsen, dus toen ze dat in haar eentje na een paar keer tot haar opluchting heel makkelijk onder de knie had, werd het allemaal hoe langer hoe leuker! Veel geleerd op dit dagje en veel gezeild, veel trucjes en veel gelachen met Ruud. Maar het mooiste: ook heerlijk gezeild op het Heegermeer (Hegemer Mar): buiten de vaargeulen en dat is nou precies waarom we een platbodem willen kopen. We zijn zelfs naar de haven teruggezeild door een smal slootje en dat was helemaal genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *