Kennismaking bestuur

Gisteravond werden we verwacht in het clubhuis van de jachthaven “De Zeemeermin” ter kennismaking met het bestuur (ahum). Dat clubhuis staat bij de winterstalling van de vereniging achter de Karwei in Weesp, dus manoeuvrerend tussen 67 boten die op hun “bokken” (1) – weer een nieuw woord geleerd –  op de wal stonden, werden we welkom geheten met nog 3 andere aspirant-leden. Het andere echtpaar stond al 10 jaar op de wachtlijst en Anja heeft deze plek ff via de email geregeld in één maand hihihihihih! Het voordeel is dat het een verenigingshaven is, dus dan is de contributie lager dan bij de commerciëlen, maar je moet wel af en toe hand -en spandiensten verrichten. Dat is wel handig en nodig voor ons voor de contacten, want ik ben er gisteren achter gekomen dat we bijv. de bok die we moeten aanschaffen voor de winterstalling van ons schip, op maat moeten lassen (sic!!). Dus allle expertise en hulp hebben we dan wel nodig 🙂

Erg aardige mensen en nu hebben we nog meer hoop dat de koop doorgaat en de keuring niet tegenvalt! We kregen meteen de sleutel van de haven en de vlag van de vereniging. Ook werd de ligplaats zelf toegekend, we liggen wel lekker meteen aan de eerste steiger bij binnenkomst: steiger A-8 (zie google map hieronder).

Verder vandaag besproken met de verkoper dat hij ons – op de dag van overdracht – een uitgebreide uitleg gaat geven over zijn schip, het strijken van de mast, de werking van de dieselmotor en de zwaarden etc.etc…. Dus dat is ook al positief. Nu maar wachten op de keuring, waarschijnlijk op 30 maart a.s. SPANNEND ………… Anja vindt het véél te lang duren totdat de zekerheid er is… pffff geduld is niet haar schoonste zaak :).

(1) bok (werfstoel, stoel, werfbok bok pot): constructie waarmee het schip tijdens een werfbeurt ondersteund wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *